Foto: U Gradskoj upravi održan sastanak o organizaciji Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu

U Gradskoj upravi Tuzle, gradonačelnik, dr. sc. Zijad Lugavić, održao je sastanak posvećen pripremama za 71. Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu, koje će se održati u septembru 2025. godine.

Sastanku su prisustvovali  predstavnici sportskih ribolovnih društava – predsjednik SRD “Tuzla” Tuzla, Muris Đug i predsjednik SRD „Smuđ“ Lukavac, Edin Begović, koji će aktivno učestvovati u organizaciji i promociji ovog događaja. Domaćini ovog takmičenja bit će gradovi Tuzla i Lukavac, a događaj će se odvijati na obali jezera Modrac, u disciplini ribolova udicom na plovak.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je zadovoljstvo što će Grad Tuzla biti dio ovog velikog događaja te istakao važnost saradnje svih institucija i udruženja uključenih u organizaciju ovog događaja.

Razgovarano je o tehničkim i logističkim pripremama za prvenstvo, ali i o potencijalu koji ovakav događaj ima za razvoj turizma u Tuzli, Tuzlanskom kantonu i širem području Bosne i Hercegovine. Očekuje se da će ovo prvenstvo doprinijeti promociji jezera Modrac kao značajnog turističkog i rekreativnog odredišta.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.