Ambiciozna strategija i dalje raste: Lidl BH povećao kapital na 353 miliona KM

Kompanija Lidl BH ponovo je povećala svoj osnovni kapital, koji sada iznosi 353 miliona KM, javlja Akta.ba.

Podsjetimo, prvo povećanje kapitala desilo se u februaru 2022. godine kada je osnivač Lidla njemačkiW E-International Zweite GmbH povećao kapital firme sa 10,7 miliona KM na gotovo 50 miliona KM.

Potom je, krajem 2022. godine, uslijedilo povećanje na na 98,7 miliona KM

U martu 2023. u kompaniju je “upumpano” još 48,8 miliona KM, te je kapital iznosio 147,6 miliona KM.

Krajem prošle godine iznosio je 186 miliona KM, da bi na proljeće 2024. godine povećan na 284 miliona KM.

Na koncu, oktobar 2024. godine kapital kompanije koja gradi objekte širom Bosne i Hercegovine iznosi 353 miliona KM.

Povećanje kapitala i izgradnja objekata širom BiH jasno oslikavaju ambicioznu strategiju Lidla za ulazak na tržište. Njihova investicija od sto miliona eura u izgradnju distributivnog centra u Lepenici, zajedno s brojnim prodajnim objektima u raznim gradovima, ukazuje na ozbiljnu namjeru kompanije da se etablira kao ključni igrač u maloprodaji.

Sticanje većeg broja nekretnina ne samo da osnažuje poziciju Lidla na tržištu, već je i glavni uzrok rasta kapitala, koji je u kratkom vremenu značajno povećan. Ova strategija osigurava temelj za budući rast i razvoj, čime Lidl nastoji odgovoriti na potrebe potrošača u BiH.

Uz paralelnu gradnju objekata u Sarajevu, Mostaru, Gračanici, Lidl je vlasnik i zemljišta u Vogošći, Zvorniku, Gradišci, Modriči, a povećanje kapitala dodatno potvrđuje posvećenost Lidla razvoju lokalne ekonomije i zajednice.

(TIP/Foto: Akta.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.