Sloboda ubjedljivo poražena u Trebinju: Leotar nanio prvi ovosezonski poraz tuzlanskom timu

Košarkaši Leotara i Slobode u subotu su u Trebinju odmjerili snage u okviru drugog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Sloboda je nastupila bez četiri standardna prvotimca budući da trener Trbić nije mogao računati na usluge Krstajića, Adamovića, Mujezinovića i kapitena Jakupovića. Ono što dodatno brine stručni štab crveno-crnih nakon utakmice u Trebinju jeste povreda Đurovića koji je napustio parket u trećoj četvrtini. Leotar je večeras bio puno raspoloženiji i uvjerljiviji, te je kao bolji rival Slobodi nanio prvi ovosezonski poraz.

Od samog starta stvari nisu izgledale dobro za gostujući tim. Domaći su otvorili utakmicu serijom 7-0 i tako ostavili goste gotovo cijele tri minute susreta bez poena. Sloboda je nakon toga uspjela konsolidovati redove i već do kraja prve četvrtine imali smo izjednačenu utakmicu. Druga dionica bila je najefikasnija u ovom susretu sa čak 52 poena, a Leotar je uspio zadržati prednost i kontrolu nad utakmicom tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 52:46 za domaće.

Izuzetno efikasan meč nastavlja se i u trećem period igre koji domaći otvaraju na sjajan način i odlaze na dvocifrenu prednost. Gosti su u nekoliko navrata spustili rezultatski zaostatak, ali skraćeni roster nije dozvoljavao da naprave potpuni preokret. Igru iz treće domaći prenose u četvrti period susreta, nastavljaju sa odličnom napadačkom igrom i uspješno odbijaju povremene nalete gostiju. Trener Trbić na kraju je dao priliku mladim igračima, a Leotar je mirno priveo utakmicu kraju za konačan rezultat 104:87 (24:23; 28:24; 26:18; 26:22) i prvi poraz Slobode u ovoj sezoni.

Najefikasniji igrač u redovima Slobode bio je Marko Lukić sa 20 poena, 19 je postigao Haris Ćurevac, dok je Ismet Sejfić ostvario double-double učinak sa 18 poena i 14 skokova. Lazar Đurović je do povrede ubilježio 11 poena, a Sani Čampara je utakmicu završio sa osam poena. U strijelce su se još upisali Bogdan Mikavica sa šest, te Nedim Kamberović sa pet poena. Prvo ime susreta u ekipi Leotara bio je Marko Rikalo sa 20 poena, a pratili su ga Dejan Šakotić sa 16 i Đorđe Gobović sa 14 postignutih poena.

Ekipe Slobode i Leotara nakon dva odigrana kola bilježe jednak omjer od jedne pobjede i jednog poraza. Crveno-crni idućeg vikenda vraćaju se na parket Mejdana gdje će ugostiti ekipu Proma iz Donjeg Vakufa koja očekuje susret drugog kola i ima poraz iz prethodnog susreta. Promo je u prvom kolu poražen na gostovanju kod sarajevske Bosne, a u sutrašnjem duelu drugog kola na svom terenu dočekuju ekipu Orlovika iz Žepča.

(TIP/Foto: lokoportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.