Foto: Gradonačelnik Lugavić prisustvovao 21. Međunarodnom dječijem festivalu „Vezeni most“

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, u petak je u prostorijama kina Kaleidoskop prisustvovao 21. Međunarodnom dječijem festivalu „Vezeni most“, čiji je osnivač istaknuti pisac za djecu Šimo Ešić.

Tokom obraćanja gradonačelnik Lugavić, čestitajući 21 godinu organizovanja dječijeg festivala, kazao je:„Ovo je zaista predivan festival koji još jednom potvrđuje da je kultura u srcu Tuzle i da je duboko utemeljena u genima svih naših građanki i građana, posebno mladih. To nam daje nadu i pokazuje da imamo svijetlu perspektivu. Čestitam svima koji su dio ove divne priče, a posebno Šimi Ešiću, koji je nesebično uložio svoje srce u ovaj projekt.“

Festival „Vezeni most“ njeguje vrijednosti bosanskohercegovačke i svjetske književne baštine te podstiče međunarodnu kulturnu saradnju u regiji, okupljajući brojne autore iz zemlje i regije. Najprestižnija nagrada ovog festivla, „Mali princ“, dodjeljuje se za najbolju dječiju knjigu na južnoslovenskom govornom području, a ove godine nagrada „Mali princ“ za izvanredan doprinos razvoju dječije književnosti u Bosni i Hercegovini posthumno je dodjeljena bosanskohercegovačkom književniku Mirsadu Bećirbašiću.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.