Evropski rukomet u Tuzli: Sloboda za vikend dočekuje Pfadi Winterthur

Rukometaše Slobode za vikend očekuju dueli protiv švicarskog Pfadi Winterthura u okviru drugog kola Evropskog kupa.

Prva utakmica odigrat će se u subotu u 18 sati, dok je revanš na rasporedu dan kasnije, u nedjelju, u isto vrijeme. Obje utakmice se igraju u Mejdanu.

“Imamo ambicije, imamo neke svoje adute, pokušat ćemo odigrati onako kako možemo, onako kako težimo da igramo. Prije svega malo jaču odbranu prema njihovoj bekovskoj liniji, pivotmenu i iz toga pokušati postići što više lakih golova kroz tranziciju”, kazao je Mirko Mikić, šef Stručnog štaba RK Sloboda.

“Očekujem dvije jake utakmice. Prednost nam je što igramo u Mejdanu pred našom publikom jer mi se tu pitamo. Na nama je koliko ćemo pustiti njihovu igru i natjerati ih da se oni prilagode našoj”, rekao je Muharem Milkunić, rukometaš Slobode.

Pfadi Winterthur, jedan od najjačih švicarskih timova, nije nimalo lagan protivnik. Dolaze u Tuzlu s velikim ambicijama i bogatim iskustvom u evropskim takmičenjima. Međutim, i Tuzlaci imaju svoje adute. Iako se radi o veoma mladoj ekipi, nekoliko njih već ima iskustva u velikim utakmicama. Jedan od njih je i Luka Knežević, reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji će također nastupiti u predstojećem dvomeču.

“Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi koja igra brz i moderan rukomet. Nalaze se na sredini tabele švicarske lige, za koju znamo da je veoma jaka i kvalitetna i koja je prethodnih godina u ekspanziji. Očekujem kvalitetne mečeve i iskoristio bih priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i da budu naš osmi igrač”, kazao je Luka Knežević, rukometaš Slobode.

Navijači se s nestrpljenjem očekuju na utakmici, jer podrška publike može biti ključna u ovakvim momentima. Kao jedini klub iz Tuzle koji se takmiči na evropskoj sceni, RK Sloboda nosi veliku odgovornost, ali i ponos. Utakmica protiv Pfadi Winterthura nije samo prilika da se pokaže kvalitet rukometne igre, nego i prilika da ljubitelji sporta u Tuzli podrže domaći klub u ovom izazovu.

“Svaka pomoć mnogo znači, posebno pozitivna energija s tribina. U momentima kad ide i kad ne ide, oni osjete da je publika uz njih i kad im publika aplaudira i zviždi protivniku, nama je prijeko potreban i svaki aplauz i svaki zvižduk protivniku i svaki mogući dozvoljeni pritisak na sudije i protivnika sigurno će nam mnogo značiti”, rekao je Mirko Mikić.

Tuzlaci već četvrtu godinu zaredom igraju evropsko takmičenje, a najbolji rezultat ostvarili su prošle sezone kada su stigli do osmine finala EHF Evropskog kupa. Ulaznice se prodaju po cijeni od 6 KM i jedna vrijedi za obje utakmice, a možete ih kupiti u Mejdanu na ulazu u A tribinu na dan utakmice.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.