Đoković izgubio od Sinnera u finalu Šangaja. Srbin ostao na 99 osvojenih turnira

Jannik Sinner osvojio je turnir iz Masters 1000 serije u Šangaju tako što je u finalu svladao Novaka Đokovića 7:6(4), 6:3. Za Italijana koji drži prvo mjesto ATP ljestvice ovo je 17. osvojeni turnir u karijeri i četvrta titula s Mastersa. Đoković, za mnoge najbolji teniser svih vremena, ostao je na 99 titula u blistavoj karijeri i još je uvijek bez ATP naslova u ovoj godini.

Sinner je ovom pobjedom izjednačio omjer u susretima protiv Đokovića na 4:4, ali i zaustavio srpskog tenisera u pokušaju da postane tek treći igrač u istoriji tenisa sa 100 osvojenih turnira. Zasad su tu granicu probili samo Jimmy Connors (109) i Roger Federer (103).

Đoković je peti put nastupio u finalu Šangaja i prvi put ostao bez titule ondje. Dogodilo se to kada je izgubio prvi set u tie-breaku (7:4), nakon što su obojica tenisera bila bez prilike za break, a onda i svoj servis u četvrtom gemu drugog seta. Jedini ovogodišnji uspjeh ostaje mu zlato s Olimpijskih igara u Parizu, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Arhiva/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.