SDP-ov Zijad Lugavić je novi-stari gradonačelnik Tuzle: ‘Ostvarili smo apsolutnu pobjedu’

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić je proglasio pobjedu u Tuzli sa 75,5 posto glasova.

“Na osnovu 84,4 obrađenih listića ja kao kandidat SDP-a sam osvojio 75,5 posto glasova. Dakle, ostvarili smo apsolutnu pobjedu na nivou grada Tuzle, jednu od do sada najboljih. U tom kontekstu bih želio da čestitam svim građankama i građanima grada Tuzle koji su mi dali svoje povjerenje, ali istovremeno stvorili obavezi da u narednom periodu od četiri godine radim još više, odgovornije i transparentnije i da zajedno sa vijećnicima u Gradskom vijeću i matičnom partijom SDP-om Tuzle gradimo bolju budućnost za sve građane. Da zajedno gradimo Tuzlu kao grad budućnosti. Koji će biti još otvoreniji, transparentniji, pametniji, inkluzivniji, bolje ekonomski razvijen i pun života˝, kazao je Lugavić i dodao da neće slaviti zbog žrtava u poplavama.

U utrci za gradonačelnika su se našla četiri kandidata: Zijad Lugavić (SDP), Zoran Blagojević (SDA), Derviš Čičak (SBiH) i Tihomir Mihajlović (SNSD).

Lugavića je u kandidaturi podržalo još osam stranaka te nezavisni kandidat. Riječ je o Tuzlanskoj alternativi, Narodu i pravdi, Socijaldemokratama BiH, BH Zelenim, Bosanskom narodnom frontu, Pokretu demokratske akcije, Našoj stranci, Stranci penzionera BiH i nezavisnom kandidatu Nedžadu Jusiću.

Pravo glasa je na području Tuzle imalo 111.514 birača. Također u ovom gradu je djelimično proveden i pilot projekat, a koji se odnosio na upotrebu optičkih skenera u izbornom procesu.

Lugavić je aktuelni gradonačelnik Tuzle, a na ovoj funkciji je od 2022. godine. Tu funkciju je preuzeo od dugogodišnjeg gradonačelnika, stranačkog kolege Jasmina Imamovića.

(TIP)

Komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.