Vanredni sastanak u Gradskoj upravi Tuzla – Pripreme za pomoć ugroženim područjima uslijed nepogoda

U Gradskoj upravi Tuzla održan je vanredni sastanak komandanta Štaba civilne zaštite, dr. sc. Zijada Lugavića, načelnice Štaba civilne zaštite, Mirele Uljić, komandanta Mješovite specijalizirane jedinice za hitne intervencije, Seada Mustajbašića, načelnice Gorske službe spašavanja Stanice Tuzla, Maje Hadžimehić i člana GSS Tuzla, Jasmina Jahića. Sastanak je sazvan usljed povećanja vodostaja rijeka Soline i Jale, analize stanja na području Tuzle te nepogode koja je pogodila općine Jablanicu, Kiseljak, Fojnicu i Konjic.

Tokom sastanka, analizirano je stanje na području grada Tuzle, a prije toga je urađena kontrola nivoa vodotoka na 12 tačaka, te kontrola 6 lokacija gdje su prethodnih godina bila klizišta te je konstatovano da je za sada stanje stabilno. Na osnovu poziva od Federalnog GSS-a, GSS Tuzla je na raspolaganju i u stanju pripravnosti. Također, sve jedinice zaštite i spašavanja Štaba civilne zaštite stavljene su u stanje pripravnosti. U slučaju potrebe za intervencijom, ekipe su spremne promptno reagirati i pomoći građankama i građanima ugroženih područja.

Načelnica Gorske službe spašavanja Stanica Tuzla, Maja Hadžimehić, tokom sastanka naglasila je da su jutros primili informaciju o kritičnom stanju na području Jablanice, te da su ekipe iz Mostara i Konjica upućene na teren, a ostale GSS stanice unutar Federacije stavljene su u stanje pripravnosti kako bi bile spremne reagirati u slučaju potrebe.

Komandant Mješovite specijalizirane jedinice za hitne intervencije, Sead Mustajbašić, istakao je da su čamci i kombi vozilo za Gorsku službu spašavanja pripremljeni, a sve jedinice zaštite i spašavanja Gradskog štaba civilne zaštite su također na raspolaganju i stavljene u pripravnost.

Grad Tuzla ostaje posvećen pružanju podrške i pomoći u ovim teškim trenucima, a Štab će kontinuirano pratiti situaciju i biti u kontaktu s nadležnim federalnim institucijama. Također, Grad Tuzla je uvijek pokazivao solidarnost te u ovim teškim vremenima izražava saosjećanje sa građanima, kao i porodicama povrijeđenih i nestalih osoba, te u ime građanki i građana Tuzle, upućuno je iskreno saučešće porodicama koje su izgubile najmilije tokom današnje nesreće.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Работал в Центре судебной экспертизы (в прошлом Казахской научно-исследовательский институт судебных экспертиз) с 1977 года, имею почетные грамоты за заслуги…

  2. Решение судопроизводства по гражданским и уголовным делам, органов военной прокуратуры часто принимается на основании выводов судебной пожарно-технической экспертизы. Моя экспертная…