Sloboda u prvom kolu nove sezone Prvenstva BiH dočekuje ekipu Sparsa u Mejdanu

Košarkaši Slobode u subotu će pred publikom tuzlaskog Mejdana otvoriti takmičarsku 2024/25 sezonu Prvenstva Bosne i Hercegovine. Protivnik crveno-crnog tima na startu nove sezone bit će ekipa sarajevskih Sparsa. Pred nama je sigurno još jedan zanimljiv duel ova dva rivala budući da obje ekipe imaju potpuno nove rostere u odnosu na prethodnu sezonu. Iz oba tabora tvrde kako im je subotnji protivnik nepoznanica, a utakmicu prvog kola ispred tuzlanskog tima na press konferenciji najavili su trener Marko Trbić i kapiten Jasmin Jakupović.

“Prije svega bih da iznesem svoje prve impresije. Mogu reći da nisam zadovoljan načinom na koji su protekle pripreme, odnosno nisam zadovoljan trenutnom formom tima. Ono čime jesam zadovoljan jeste organizacija kluba, pozitivno sam iznenađen silnim tehničkim resursima koji stvaraju bazu za puno bolje rezultate i kvalitetnije igre na terenu. Kada je riječ o timu, činjenica je da kasnimo određeno vrijeme kada je u pitanju postizanje željene forme, ali vjerujem da ćemo vrlo brzo početi igrati na nivou na kojem se od nas to očekuje, pa čak i bolje”, rekao je Trbić.

“Sutra nas očekuje utakmica protiv Sparsa, to je klub u kojem sam proveo 14 godina i lagao bih kada bih rekao da mi je svejedno. Ne znamo puno informacija o njima, otprilike poznajemo njihov sastav, ali ne znamo na koji način igraju. Što se tiče našeg rostera, Krstajić neće nastupiti u prvih nekoliko kola zbog povrede koju je zadobio tokom priprema, a svi ostali igrači trebali bi biti spremni za sutrašnji susret. Neki važni igrači su tek stigli, moramo biti strpljivi i pametni, ukombinovati sve u sistem i vjerujem da ćemo igrom koja nama odgovara stići do željene pobjede”, zaključio je novi trener Slobode.

“Složio bih se s trenerom da je iza nas dosta težak, ali moram reći i veoma efikasan dio priprema. Na otvaranju sezone očekujemo ekipu Sparsa koja ima sigurno nekoliko dobrih pojedinaca na koje nas je trener upozorio i smatram da smo spremni za sutrašnji susret. Na nama je da sve što smo do sada radili primjenimo na parketu i da u subotu novu sezonu započnemo pobjedom. Sigurno da nam je podrška potrebna, sve je lakše sa našom publikom koja je vjetar u leđa u svakom trenutku, te ih ovim putem pozivam da sutra dođu u Mejdan i budu naš šesti igrač i ove sezone”, izjavio je kapiten Jakupović.

Susret prvog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Slobode i Sparsa na rasporedu je u subotu, 05.10.2024. godine, sa početkom od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan. Utakmicu u Tuzli sudit će trojka koju čine Stojančević, Babić i Danilović. Ulaznice za utakmicu Slobode i Sparsa po cijeni od 5 KM možete kupiti po dolasku u Mejdan prije početka susreta. Utakmicu uživo moći ćete pratiti i putem Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Работал в Центре судебной экспертизы (в прошлом Казахской научно-исследовательский институт судебных экспертиз) с 1977 года, имею почетные грамоты за заслуги…

  2. Решение судопроизводства по гражданским и уголовным делам, органов военной прокуратуры часто принимается на основании выводов судебной пожарно-технической экспертизы. Моя экспертная…