Katastrofa na putu Jablanica – Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela

Prema fotografiji zabilježenoj kod Komadinovog vrela, jasno je vidljivo da je cesta potpuno nestala zbog uslijed bujica i odrona koji su pogodili područje Jablanice.

Ovo potvrđuje raniju informaciju da je Jablanica odsječena od ostatka Bosne i Hercegovine i sa južne strane, odnosno pravca Mostara.

Nešto ranije, Gorska služba spašavanja (GSS) Jablanica pozvala je stanovnike da se jave za pomoć GSS-u i vatrogascima, kako bi zajedničkim snagama pokušali spasiti ugrožene zbog poplava koje su izazvale obilne padavine tokom noći. Potvrđeno je da je Jablanica u potpunosti blokirana.

“Policija nas je obavijestila da je blokirana i pruga. U Jablanicu se trenutno ne može ni ući, niti izaći. Fiksni telefoni rade, ali mobilna telefonija nema signala”, kazali su iz GSS-a.

Zbog velikih bujica i odrona, ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, a prema dostupnim informacijama, ima veliki broj povrijeđenih i nestalih osoba.

Situacija se i dalje ne smiruje, a stanje na cestama ostaje promjenjivo. Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da budu maksimalno oprezni prilikom vožnje, dok je Vlada HNK upozorila građane da ne kreću na put prema Jablanici i Konjicu.

Vlasti HNK su zatražile pomoć viših nivoa vlasti, uključujući Oružane snage Bosne i Hercegovine, i istakle da se radi na aktiviranju helikoptera za spašavanje djeteta u Jablanici.

(TIP/Izvor: Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Работал в Центре судебной экспертизы (в прошлом Казахской научно-исследовательский институт судебных экспертиз) с 1977 года, имею почетные грамоты за заслуги…

  2. Решение судопроизводства по гражданским и уголовным делам, органов военной прокуратуры часто принимается на основании выводов судебной пожарно-технической экспертизы. Моя экспертная…