Tuzla: U subotu izložba slika Mirsada Hadžiefendića “Moja čaršija”

U subotu 05. oktobra u 19:00 sati, neposredno pred premijeru predstave “Tango” kojom počinje nova umjetnička sezona Narodnog pozorišta Tuzla, bit će upriličena izložba slika Mirsada Hadžiefendića “Moja čaršija”. 

Mirsad Hadžiefendić rođen je 6.12.1969. godine u Tuzli. Krajem ’80-ih godina počinje da sa bavi muzikom i fotografijom, a nakon izvjesnog vremena i slikarstvom. U Pragu polaže prijemni ispit na FAMU akademiji / katedra fotografija. Zanat slikanja uči od svojih prijatelja i mentora Asmira Pozdrarovića Aska i Edina Derviševića.

Otvara Galeriju “Mi Ritmo” 29. novembra 1996. godine, a zatim 1998. godine i Jazz club “Punto”. Također 1998. godine postaje član umjetničkih udruženja ULUPUBiH i ULUTK.

Mirsad Hadžiefendić dobitnik je Grand Prix nagrade na 1. Bijenalu umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine. Osnivač je i voditelj UG “Manufaktura” koje je aktivno radilo 10 godina i ugašeno 2015. godine. Zadnjih godina vodi UG “Oblik” i slobodni je umjetnik koji živi i radi u Tuzli-navodi se u saopćenju NP Tuzla.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.