Foto: Gradonačelnik Lugavić istakao značaj podrške Grada Tuzle sportskom centru Mejdan na obilježavanju 40 godina postojanja i uspješnog rada

JP SKPC Mejdan d.o.o. Tuzla u četvrtak je na svečan način obilježio 40 godina postojanja i uspješnog rada. Ceremoniji su prisustvovali brojni gosti iz sportskog, kulturnog i privrednog života Tuzle i Tuzlanskog kantona, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj značajan jubilej.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, ističući značaj Mejdana za razvoj sporta i kulture u Tuzli, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i podsjetio na podršku koju Grad Tuzla kontinuirano pruža ovom hramu sporta. „Velika mi je čast i zadovoljstvo da svim građankama i građanima Tuzle, menadžmentu i zaposlenicima Sportskog centra Mejdan, kao i svim sportskim klubovima koji koriste njegove usluge, čestitam 40 godina uspješnog rada. Kao dijete, pohađao sam školu Mosnik, tada nazvanu Muharem Merdžić, i bio sam svjedok izgradnje ovog našeg sportskog centra. Otvaranje 1984. godine bilo je veliki događaj za naš grad. Mejdan je tada bio grandiozan objekat, no s vremenom se, kao i svaka druga građevina, trošio“, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Također, gradonačelnik Lugavić je istaknuo kako su u posljednjih nekoliko godina uložena značajna sredstva u obnovu velike i male sale, kao i ostalih sadržaja, čime se Mejdan polako vraća u prvobitni sjaj. „Grad Tuzla je već dokazao svoju posvećenost, izdvajajući oko 3% budžeta za sport, a nadamo se da će i drugi nivoi vlasti, posebno federalni i kantonalni, slijediti naš primjer“, kazao je gradonačelnik Lugavić, naglašavajući važnost unapređenja sportskih uslova za mlade naraštaje.

JP SKPC Mejdan d.o.o. Tuzla otvoren je 2. oktobra 1984. godine, na dan kada Tuzla obilježava Dan oslobođenja. Te iste godine, grad je bio domaćin XIV Zimskih olimpijskih igara, čime je započela jedna nova sportska era. Tuzla je postala dom sportskih talenata, a Mejdan je ubrzo postao zaštitni znak grada. Kroz četiri decenije postojanja, ovaj sportski centar je realizovao preko 350 sportskih i kulturnih događaja godišnje, sa više od 350.000 posjetilaca.

Mejdan nije samo sportski centar, već je simbol Tuzle, mjesto okupljanja, razvoja i unapređenja sporta, kulture i privrede. Tokom 40 godina postojanja, Mejdan je ostao omiljeno okupljalište Tuzlaka, simbolizirajući sve ono što je najbolje u duhu ovog grada.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.