Foto/Tuzlanski SDP održao završni skup:˝Nastavljamo odgovorno’

Gradska organizacija SDP-a Tuzla održala je u utorak u prepunoj velikoj sali BKC-a Tuzla završni skup u okviru predizborne kampanje za predstojeće Lokalne izbore 6. oktobra u Bosni i Hercegovini. Na skupu je predstavljen izborni program, kandidat ove stranke za gradonačelnika Tuzle, te lista kandidatkinja i kandidata za Gradsko vijeće Tuzle.

Lugavić: ‘Zajedno stvarajmo i gradimo’

˝Tuzla ide dalje. Tuzla je grad kontinuiteta. Tuzla je grad solidarnosti, antifašizma i zajedničkog života. Grad bogastva različitosti, ekonomski, administrativni, univerzitetski i kulturni centar. Tuzla je centar novih tehnologija. To je bila, to je danas, to će biti i u budućnosti. Kvalitet života ćemo podići na još zavidniji nivo. Izgradit ćemo još bolju infrastrukturu. Unaprijedit ćemo usluge javne, gradske administracije, svih javnih preduzeća i ustanova. Radit ćemo još više na inkluziji svih građanki i građana˝, kazao je  kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić i dodao: ˝Radit ćemo na još kvalitenijoj podršci mladima i praviti budućnost za mlade, u kojoj oni treba da žive na način da slušamo njihove prijedloge. Radit ćemo na tome da naši borci, koji su sebe utkali kroz časnu borbu za odbranu Tuzle i Bosne i Hercegovine, dobiju zaslužan status. Penzionerima koji su izgradili Tuzlu, kakvu danas imamo, moramo još više pomoći, kako bi smo za njih izgradili budućnost kakvu oni to zaslužuju. Radit ćemo i na ekološkim projektima. Počeli smo izradu Strategiju zelene tranzijcije prvi u BiH. Puno je posla pred nama˝.

Tri nosiva stuba razvoja Tuzle

Prema njegovim riječima, buduće aktivnosti će se zasnivati na tri nosiva stuba razvoja Tuzle.˝Tuzla kao grad antifašizma. Tuzla kao grad zajedničkog života. Tuzla kao grad bogastva različitosti. To će sve biti podržano ekonomskim, društvenim i kulturnim razvojem kako bi smo napravili Tuzlu kao grad budućnosti koji će biti pametan, siguran, inkluzivan i pun života za sve˝, naglasio je dr.sc. Lugavić.    

Mehmedović: ‘SDP i prave vrijednosti’

˝Pozvao bih građane da 6.oktobra izađu u što većem broju na izbore i da daju snažnu podršku našem aktuelnom i siguran sam budućem gradonačelniku Zijadu Lugaviću, ali i našem snažnom timu kandidatkinja i kandidata SDP-a u Tuzli. Mislim da samo SDP zajedno sa građankama i građanima Tuzle može da stvori one prave vrijednosti koje su karakteristične za grad Tuzlu, ali uvijek uz njegovanje zajedničkog života i principa antifašizma˝, izjavio je nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla, dr. Zlatan Mehmedović.

Nikšić: ‘Izbori u Tuzli vrlo bitni za Bosnu i Hercegovinu’

Predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić, kazao je da je SDP pokazao  građanima da Bosna i Hercegovina može biti puno bolje i ugodnije mjesto za život.

˝Naravno da to iziskuje određene politike kompromisa, dogovora, razgovora sa što većim brojem ljudi koji treba da shvate da je Bosna i Hercegovina njihova domovina. Da svim ponosno budemo pripadnici svog naroda, ali malo više Bosnaci i Hercegovci. Da na svakom pedlju ove zemlje gradimo, jednakopravnost, slobodu, da se svi osjećamo ponosni i da pokažemo svima na kraju da Bosna i Hercegovina jeste jedna kuća za sve nas˝, kazao je Nikšić.

Istakao je da su izbori u Tuzli vrlo bitni za Bosnu i Hercegovinu. ˝Tuzla je jedan od bastiona multietničnosti koja je zadržala to i u onom periodu kada u ostalim dijelovima BiH to nije bilo. Naravno važni su i sa aspekta SDP-a jer  je Tuzla jedna od tri grada u Evropi, uz Beč i Rijeku, gdje su od Drugog svjetskog rata na vlasti socijaldemokrate i ljevičari˝, zaključio je predsjednik SDP-a BiH.

(TIP/Lokalni izbori 2024.)   

Komentar

  • Željko says:

    “Grandiozni skup” u Domu “Moša Pijade”, ja koristim predratne nazive iz nekog lijepog vremena, koji je kapaciteta 700 mjesta!! “Prvaci” SDP 100-tinjak, prvi redovi, ostatak “uhlebi” iz “gradskih” firmi: Centralno, vodovod, komunalac, RTV 7, itd., članovi njihovih obitelji i pokoji “plaćeni aktivist” koji svakodnevno maltretiraju građane pozivima i koji se ne mogu načuditi na što je SDP spao! Možda na “mišiće” ovaj “gradonačelnik” dobije mandat ali “gradsko” vijeće neće dobiti i onda ide uskoro izglašavanje nepovjerenja “gradonačelniku” i opet novi “izbori”, živi bili pa vidjeli!!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.