Foto: U Tuzli odana počast hrabrim braniteljima 2. korpusa Armije RBiH

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, u petak je odao počast hrabrim braniteljima 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine u povodu obilježavanja 32. godišnjice osnivanja. Svečana ceremonija polaganja cvijeća održana je na spomen obilježju na Slanoj Banji, gdje se gradonačelnik Lugavić pridružio zajednici u sjećanju na hrabrost i žrtvu boraca koji su se borili za slobodu i neovisnost Bosne i Hercegovine tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata.

“Došao sam danas kao gradonačelnik Tuzle i kao bivši pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine iz perioda 1992-1995. Da bismo odali počast na godišnjicu formiranja 2. korpusa, prisjećamo se svih onih koji su položili svoje živote za odbranu nezavisnosti, suverenosti i teritorijalnog integriteta naše jedine države Bosne i Hercegovine,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Također, gradonačelnik Lugavić je naglasio da se nikada ne smiju zaboraviti žrtve koje su podnijeli svi branioci Bosne i Hercegovine, bilo da su to pripadnici MUP-a Tuzle ili 2. korpusa, te istaknuo značaj kulture sjećanja i očuvanja spomeničke tradicije, kao i požrtvovane i poštene borbe za jednakost svih građanki i građana Bosne i Hercegovine, za borbu za zajednički život u čitavoj Bosni i Hercegovini i bogatstvo različitosti. “Naš grad Tuzla prednjači po tome, a 2. korpus je još jedna svijetla tačka koja je pokazala kako se hrabro, ponosno i pošteno treba boriti za sve ove vrijednosti našeg grada i naše države Bosne i Hercegovine.”

Na kraju, gradonačelnik Lugavić je izrazio zahvalnost svima koji su sebe utkali u slobodu, jedinstvo Tuzle i Bosne i Hercegovine, naglašavajući da su za to sposobni samo veliki ljudi i patriote.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.