Miš iskočio iz obroka na letu za Malagu: Avion SAS-a bio primoran da prinudno sleti

Avion kompanije SAS (Scandinavian Airlines) morao je prinudno sletjeti 18. septembra zbog potpuno neočekivane, ali i krajnje neugodne situacije. Jednom putniku miš je izletio iz obroka koji je poslužen u avionu.

“Vjerovali ili ne. Gospođa pored mene ovdje u SAS Plusu otvorila je hranu i iz njeg je iskočio miiš. Avion se okrenuo i slijećemo u CPH na promjenu leta”, napisao je putnik Jatle Borrestad.

SAD je potvrdio incident i pronašao je brzo zamjenski avion koji je putnike, koji su se ukrcali u Oslu, odvezao do Malage.

“Ovo je izuzetno rijetko. Ustanovili smo procedure za takve situacije i one uključuju provjeru dobavljača kako bismo osigurali da se to više ne ponovi”, rekao je portparol SAS-a.

Na avionu je nastao metež, ali su se putnici brzo umirili, rekli su putnici za BBC.

Sličan incident se dogodio 2017. godine kada je miš spriječio avion British Airwaysa da poleti s londonskog aerodroma. Let je kasnio četiri sata, a putnici su morali otići drugim avionom. Taj miš je koštao britansku aviokompaniju 300.000 eura.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Pixabay/Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.