Iran: Broj žrtava eksplozije gasa u rudniku povećan na 51

Broj žrtava eksplozije gasa u rudniku uglja u iranskoj provinciji Južni Horasan povećan je na najmanje 51, a povrijeđeno je 20 osoba, javili su iranski državni mediji.

Metan je eksplodirao u dva bloka rudnika kompanije “Madandžo”.

“Iz ove regije obezbjeđuje se 76 odsto uglja, a oko osam do deset velikih kompanija radi u regiji, uključujući kompaniju `Madandžo`”, rekao je guverner provincije Južni Horasan Ali Akbar Rahimi.

On je naveo da je akcija spasavanja u bloku B završena, da je od 47 radnika koji su bili u rudniku 30 poginulo, a 17 je povrijeđeno.

“Počela je akcija spasavanja u bloku C. Gustina metana rudniku je velika i operacija će trajati oko tri do četiri časa”, dodao je on.

U trenutku eksplozije u blokovima je bilo 69 radnika, prenijela je državna televizija.

Eksplozija se dogodila u 21.00 čas po lokalnom vremenu.
Predsjednik Masud Pezeškijan izrazio je saučešće porodicama žrtava.

“Razgovarao sam sa ministrima i daćemo sve od sebe da učinimo sve što je do nas”, rekao je Pezeškijan u televizijskom obraćanju. 

(TIP/Izvor: Srna/Foto: iranintl.com)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.