Foto: Gradonačelnik Lugavić posjetio novi punkt hitne pomoći u zapadnom dijelu Tuzle: ‘Zdravlje sugrađana uvijek je na prvom mjestu’

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, posjetio je novi punkt Službe hitne medicinske pomoći u zapadnom dijelu grada, smješten u Ambulanti „Bukinje“. Ovaj punkt, koji je otvoren sredinom jula, omogućava bržu i efikasniju medicinsku pomoć građanima tog područja.

Gradonačelnik Lugavić naglasio je značaj otvaranja punkta hitne pomoći u zapadnom dijelu grada, koji omogućava bržu reakciju i bolji pristup medicinskim uslugama za građane. „Ovo je dokaz da kada slušate zahtjeve i potrebe građanki i građana, donesete dobre odluke koje donose benefite za sve. Odluka o otvaranju punkta hitne pomoći pokazala se opravdanom, jer omogućava brži dolazak i efikasniju pomoć građanima, što je od vitalnog značaja za spašavanje života,“ kazao je gradonačelnik Lugavić.

Također, gradonačelnik Lugavić istakao je da će Grad Tuzla nastaviti pružati podršku Domu zdravlja u opremanju punktova i saniteta, čime će se dodatno unaprijediti zdravstvena skrb za građane, te je kazao: „Naš fokus su građani, njihove potrebe su prioritet, i nastavit ćemo ulagati u zdravstvo kako bismo osigurali da svi imaju brzu i kvalitetnu medicinsku pomoć.“

Punkt u zapadnom dijelu grada, prema riječima načelnice Službe hitne medicinske pomoći, prim. dr. Lejle Kuluglije, samo u augustu je imao oko 150 intervencija, čime se potvrđuje potreba za dodatnim punktovima kako bi se smanjilo opterećenje saobraćaja i omogućila brža reakcija. Punktovi hitne pomoći rade od 07.00 do 19.00, dok centralni punkt, smješten u Domu zdravlja Tuzla, radi 24 sata.

Zaposlenici Doma zdravlja zahvalili su se gradonačelniku na kontinuiranoj podršci, ističući da je upravo ta saradnja ključna za unapređenje usluga koje pružaju građanima Tuzle. Glavni medicinski tehničar, Eldin Hasanbašić kazao je:”Nama je od vitalnog značaja punkt koji smo otvorili u  zapadnom dijelu grada. Pospješili smo brži dolazak do naših pacijenata koji su nam najbitniji, imamo veliku podršku Grada Tuzla, koji nam pomaže u realizaciji naših projekata i ideja i želim ovom prilikom da im se zahvalim.”

Gradonačelnik posjetio i ambulantu „Husino“ gdje su poboljšani uslovi za rad i pružanje zdravstvenih usluga

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, posjetio je i Ambulantu „Husino“, gdje su uspješno završeni radovi na sanaciji objekta, omogućavajući bolje uslove za rad medicinskog osoblja i pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga građanima.

Lugavić je izrazio zadovoljstvo napretkom u adaptaciji ove, kao i ostalih šest ambulanti koje su trenutno u fazi obnove, istaknuvši važnost ulaganja u infrastrukturu koja omogućava kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima. “Ono što je ključno, jeste da smo kroz zajednički rad uposlenika, vanjskih donatora i gradske uprave uspjeli postići značajan pomak u uslovima rada ove ambulante, što direktno doprinosi boljoj usluzi za naših 1.200 sugrađana koji se ovdje liječe”, kazao je gradonačelnik Lugavić. Također je naglasio važnost sinergije između menadžmenta Doma zdravlja i Gradske uprave, koja će osigurati da sve porodične ambulante u Tuzli budu adekvatno opremljene i u dobrom stanju.

Direktor JZNU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Mujbegović”, prof.dr. Samir Mačković, također je naglasio da je kroz donacije prikupljeno preko 20.000 KM, što je omogućilo sanaciju sedam ambulanti, te dodao da će neke ambulante, zbog neisplativosti adaptacije, biti dislocirane na druge lokacije.

Ordinirajući ljekar u ambulanti „Husino“, dr.med. Zana Omazić, istakla je kako će ovi radovi značajno unaprijediti uslove za rad i kvalitet usluga pacijentima, dok je gradonačelnik Lugavić pohvalio osoblje ambulante na njihovom trudu i zalaganju, ističući da su oni pravi primjer kako se treba brinuti o javnoj imovini.

Angažman na sanaciji ambulante „Husino“ samo je dio šireg plana Gradske uprave Tuzle da unaprijedi zdravstvenu infrastrukturu u gradu i osigura građanima kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u adekvatnim uslovima.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.