Foto: Gradonačelnik Tuzle primio predstavnike GKUD-a Bosna Tuzla

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, održao je sastanak sa predstavnicima Gradskog kulturno-umjetničkog društva (GKUD) Bosna Tuzla. Razgovarali su o dosadašnjim aktivnostima, realizovanim projektima i budućim planovima ovog društva.

Predstavnici GKUD-a Bosna zahvalili su se gradonačelniku Lugaviću na dosadašnjoj podršci koju je Grad Tuzla pružio u njihovim inicijativama i projektima. Također, pozvali su gradonačelnika na Međunarodni festival folklora, koji ovo društvo organizuje 28. septembra u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Festival će okupiti folklorne ansamble iz različitih zemalja, te na taj način promovisati kulturnu baštinu i bogatstvo tradicije kroz ples i pjesmu.

Gradonačelnik Lugavić istakao je značaj podrške udruženjima i njihovom radu u oblasti kulture, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa GKUD-om Bosna, naglasivši kako će Grad Tuzla nastaviti podržavati ovakve projekte koji obogaćuju kulturni život grada.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.