‘SDP neće dopustiti koaliciji SDA, DF i Nezavisna lista Sloboda da privatiziraju Panonska jezera’

Kandidat SDA za gradonačelnika Tuzle, Zoran Blagojević, kojeg podržavaju i Nezavisna lista Sloboda i DF, izjavio je da je Tuzla izgubila svoju multietičnost. To nije tačno, to je uvreda, jer je Tuzla simbol zajedničkog života, navode u saopćenju za javnost iz Gradske organizacije SDP-a Tuzla.

˝Blagojević, kandidat SDA, DF-a i Nezavisne liste Sloboda, negira pravosnažnu presudu kojom je Fadil Novalić osuđen na kaznu zatvora. Zakonom je zabranjeno negiranje pravosnažnih presuda i niko pa ni njegova SDA ne može biti iznad zakona i suda. Zoran Blagojević, kandidat SDA, DF-a i Nezavisne liste Sloboda za gradonačelnika Tuzle je najavio da ugostiteljski objekti JP Panonika treba da budu privatni, dakle imaju namjeru privatizirati Panoniku˝, naveli su.

SDA kandidatu Blagojeviću, listama SDA , DF-a i Nezavisne liste Sloboda, koje ga podržavaju, SDP Tuzle poručuje:

˝U gradnju i održavanje Panonskih jezera uloženi su milioni javnih sredstava građana Tuzle. Oko 50 posto prihoda JP Panonike čine ugostiteljske i slične usluge. Prihod od ugostiteljstva godinama omogućava JP Panonika da pruži građanima najniže cijene ulaznica u BiH.

Kandidat, SDA, DF-a i NL Sloboda i oni koji su ga instalirali, pokazuju namjeru da Grad snosi troškove rada slanih jezera, koja su ljetos u kompleks Panonike privukla preko pola miliona posjeta, a da privatnici kojima bi Blagojević predao ugostiteljske objekte Panonike na tome zarađuju. Gradu trošak, Blagojevićevim tajkunima i šefovim ogromna dobit, narodu višestruko skuplje ulaznice, Panonici bankrot.

Ovaj kandidat je već rekao ko je sastavio liste koje ga podržavaju i najavio njihove namjere. Jasno je da namjeravaju ili moraju tim ljudima i baš tim vlasnicima privatnih preduzeća obećati najprofitabilniji dio prihoda Panonike i faktički Panoniku oduzeti od građana i Grada. Da ne govorimo o tome da je Blagojević najavio privatizaciju i drugih javnih preduzeća Tuzle.

SDP poziva građane da masovnim izlaskom na izbore i masovnim glasanjem za gradonačelnika SDP-a, dr. Zijada Lugavića i listu SDP-a, odbrane svoju javnu imovinu, odbrane Panoniku, Grijanje, Vodovod, SIK i druga preduzeća i na taj način odbrane sadašnjost i budućnost Tuzle˝.

(TIP/Lokalni izbori 2024.)

3 komentara

  • Željko says:

    Koliko jadna “kampanja”! Isto kao što je “provalio” preminuli Bukvarević oko “jezera” i izgubio jer znaju iz SDP BiH da za njih najviše glasuju umirovljenici i da su im oni uz “uhljebe” iz “gradskih” poduzeća, punih kao nar “uhljeba”, glavna i jedina baza! Ovaj “portal” je SDP BiH, plaćeni, jer za Zoku kada sam ga “nagazio” sa komentarom, prolazi ALI za “gradonačelnika”, za mene osobno čuvara fotelje za Jasmina na privremenom radu u SA, bilo što ako nije, iako je sve istina, u korist njega se cenzurira i briše!

  • private says:

    naravno da neće jer su ga naslovaši več privatizirali

  • neustrašivi says:

    Možete staviti na listu koga hoćete iz SDA ,kandidata iz SDP-A u Tuzli niko neće pobjediti ,a Vi se iz SDA tješite

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.