Kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle dr. sc. Zijad Lugavić: ‘Tuzla mora rasti i ići naprijed!‘

Za Tuzlu sam u kojoj su kvalitet života, otvorenost, odgovornost, transparentnost i održiv ekonomski razvoj na prvom mjestu.  Izgradimo Tuzlu u kojoj su socijalna pravda, jednakost i solidarnost temeljne vrijednosti, navodi kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle dr. sc. Zijad Lugavić.

˝Kroz održivi ekonomski razvoj, podršku privredi, nova radna mjesta, turizam, zaštitu životne sredine i modernizaciju komunalne infrastrukture, stvorimo inkluzivnu zajednicu u kojoj svi imaju jednake mogućnosti. Poboljšajmo kvalitet života kroz unapređenje javnih usluga, održavanje zelenih površina, izgradnju inkluzivnih dječijih igrališta i kreiranje sigurnog i zdravog životnog okruženja. Pružimo mladima priliku za razvoj i ostanak u Tuzli koja prati korak s novim tehnologijama˝, istakao je Lugavić.

Zalagat će se kao i do sada za transparentno, odgovorno i otvoreno upravljanje koje je u službi građana.

˝Očuvali smo i nastavit ćemo čuvati vrijednosti antifašizma, zajedničkog života, bosansko-hercegovačkog patriotizma i lokalpatriotizma, te zaštititi do sada izgrađeno, uz uvođenje inovacija koje će Tuzlu učiniti naprednim pametnim gradom. Unaprijedit ćemo dostupnost društvenih aktivnosti i pružiti podršku u aktivnom starenju osobama treće životne dobi˝, kaže Luagvić.

Još snažnije će se posvetiti očuvanju okoliša i rješavanju socijalnih problema, kroz održive politike.

˝Nastavit ćemo sa podrškom demobilisanim borcima i RVI u ostvarenju njihovih prava.Tuzla mora rasti i ići naprijed! Svima nam je cilj da se Tuzla nastavi razvijati kao grad za novo doba – otvoren, pametan, siguran, kreativan i pun života. Nastavljamo odgovorno za Tuzlu koju volimo˝, naglasio je Lugavić.

Lugavića podržalo sedam stranaka i nezavisni kandidat

Podsjećamo, Lugaviću su podršku dale stranke Tuzlanska Alternativa, Narod i pravda, Socijaldemokrate BiH, Naša stranka, BH Zeleni, Bosanski narodni front, Pokret demokratske akcije i nezavisni kandidat Nedžad Jusić.

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Tuzle se zahvalio na podršci i kazao da mu je to dodatna snaga i obaveza da u budućem periodu radi još više i predanije na realizaciji politika koje će u svom fokusu imati potrebe građanki i građana, privrednika, nevladinih organizacija Tuzle.

˝Samo na takav način možemo zajedno da gradimo kvalitetnu i prosperitetnu budućnost našega grada. Do sada smo nastojali da promovišemo takve politike, ali ova sinergija će nam dati još više snage da budemo još efikasniji i efektivniji u realizaciji naših politika. Dosta smo do sada uradili, ali još uvijek dosta je posla ispred nas kako bi smo grad Tuzlu učinili da bude najpoželjniji za život, grad koji će biti inkluzivan, siguran, grad budućnosti za građane, ali i sve drage goste. Napravili smo nešto što do sada nije viđeno u Tuzli˝, kazao je Lugavić.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedan pokazatelj nastojanja da se transparentnost prema javnosti digne na jedan viši nivo i da se pokaže odgovornost prema politikama koje se provode prema građankama i građanima, privredim subjektima i nevladinim organizacijama u Tuzli.

˝U dosadašnjem svom radu sam pokazao da nijedna mjesna zajednica nije izostavljena. To je vidljivo svima i tako ćemo i da nastavimo. U budućem periodu jedan o ključnih i najkapitalnijih projekata će biti vodosnadbijevanje ruralnih mjesnih zajednica krenuvši od Lipnice prema Breškama, Obodnici, Avdibašićima, Dragunji, prema Doknju, Crnom Blatu i drugim okolnim mjestima. uključujući i Rasovac. Kanalizacionu mrežu ćemo širiti, javni prijevoz i još mnogo drugih poslova je pred nema. Imamo program rada koji je sačinjen u 10 tačaka sa preko 200 konkretnih projekata˝, zaključio je Lugavić.

(TIP/Lokalni izbori 2024.)

Komentar

  • Gero says:

    Lugavic se mora ograditi od SDP gluposti, recimo izjave Igora Stojanovica i istovremenog pruzanja podrske HDZ I SNSD.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.