Inicijativa Elvira Bijedića: Povelja Grada Tuzle za Ademira Zurapovića

Vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla Elvir Bijedić i dugogodišnji fizioterapeut reprezentacije BiH i Slobode uputio je inicijativu za dodjelu Povelje Grada Tuzla Ademiru Zurapoviću, našem najboljem košarkaškom sudiji.

˝Imajući u vidu činjenicu da je mandat aktuelnog saziva GV Tuzle na samom kraju, a kako nisam kandidat na predstojećim izborima, ovo je posljednja u nizu desetina do sada upućenih vijećničkih inicijativa koje su nastajale proteklih godina na sjednicma Gradskog vijeća Tuzla˝, istakao je Bijedić.

Iskreno se nada da će Komisija za odlikovanja i nagrade uvažiti ovu inicijativu i prijedlog, ali je i vrlo moguće da zbog proceduralnih razloga ovaj prijedlog ne bude uzet u razmatranje ove godine.

˝Ukoliko se to desi apelujem na novi saziv GV i na Komisiju da ovu inicijativu uvrste kao prijedlog za dodjelu priznanja u narednoj godini.Smatram da bi dodjela Povelje Grada Ademiru Zurapoviću bila adekvatna nagrada za sve ono što je ovaj, prije svega uzoran građanin Tuzle, a onda i vrhunski profesionalac uradio na promociji svog Grada i Bosne i Hercegovine˝, kazao je Bijedić i dodao: ˝Mišljenja sam da bismo dodjelom ovakvog priznanja dodatno motivisali značajan broj onih ljudi koji su na impresivan način posvećeni poslu kojim se bave i koji mogu biti najbolji i najdostojanstveniji predstavnici svog Grada u svjetskim okvirima, baš onako kako je to uradio naš Ademir˝.

(TIP)

Komentar

  • Željko says:

    Bijediću, uh kako često prezime, ovo je jedino što si ispravno uradio za silne godine sjedenja u “gradskom” vijeću! Ne boj se za budućnost, teretana u vlasništvu “grada” u “Mejdan” radi, Tanjica je napravila transfer iz Međunarodnog u tuzlanski Crveni križ, sve je lako u TZ posebice ako se prezivaš Bijedić, sve bitno ste “pokrili”!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.