Foto: Gradonačelnik Lugavić otvorio 16. Etno likovnu koloniju Vršani 2024

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić u subotu je otvorio 16. Etno likovnu koloniju Vršani 2024 – urbane boje, koju organizuje Udruženje građana umjetničke likovne kolonije Vršani, pod vodstvom Fikreta Jahića.

Tom prilikom, gradonačelnik Lugavić naglasio je značaj podrške kulturnim manifestacijama, posebno istaknuvši ulogu mladih u kulturi: “Veoma je bitno da podržavamo kulturne manifestacije, a još bitnije je i da mlade uključujemo u sektor kulture. Ovo je veoma značajna manifestacija, i Grad Tuzla će uvijek podržavati manifestacije iz oblasti kulture zbog naših građanki i građana, ali i zbog daljeg razvoja grada Tuzle i Bosne i Hercegovine.”

Zahvalivši se na pozivu, gradonačelnik Lugavić je dodao: “Već dugi niz godina Grad Tuzla podržava brojne kulturne manifestacije, a Etno likovna kolonija Vršani, sada već 16. po redu, jedna je od njih. Grad bez kulture, država bez kulture, nisu ni grad ni država. Podrškom ovakvim događajima omogućavamo mladima da izađu pred javnost, pokažu svoje talente i grade međudržavne veze, čineći ih konkurentnijima i prepoznatljivijima i van granica Tuzle.”

Etno likovna kolonija Vršani 2024 predstavlja značajan kulturni događaj koji još jednom potvrđuje da je Grad Tuzla oduvijek bio sinonim za oazu multikulturalnosti i multietičnosti. Kultura je neodvojivi dio identiteta Tuzle, i Grad Tuzla će nastaviti podržavati manifestacije iz oblasti kulture, kako bi unaprijedili kvalitet života građana Tuzle.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.