Foto: Gradonačelnik Lugavić obišao klizište na Krojčici

U naselju Krojčica, ulici Srebrenička 62, danas je došlo do odrona zemljišta, pri čemu je dio terena nanio manju štetu na jednom objektu. Odmah po dojavi, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, zajedno sa ekipom Službe civilne zaštite Grada Tuzle, izašao je na teren kako bi procijenili situaciju, te poduzeli potrebne mjere.

Nakon procjene, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica odmah je započela radove na sanaciji oštećenja uzrokovanih odronom.

“Brza i efikasna reakcija gradskih službi bila je ključna za sprečavanje dalje štete i osiguranje bezbjednosti stanovništva,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Građanin čija je imovina oštećena zahvalio je gradonačelniku Lugaviću i gradskim službama na brzoj intervenciji, ističući da je gradonačelnik Lugavić prvi i jedini gradonačelnik koji je došao u naselje, hitno reagovao i pružio pomoć.

Korištenjem mehanizacije, teren je očišćen, a u narednim danima očekuje se trajno rješenje koje će izraditi Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica. Također, ekipa JKP “Vodovod i kanalizacija” bila je prisutna na terenu i sanirala oštećene vodovodne instalacije uzrokovane odronom.

Grad Tuzla nastavit će i dalje raditi u cilju obezbijeđenja sigurnosti i brze intervencije u vanrednim situacijama, te apeluje na građane da se obrate nadležnim službama u slučaju sličnih pojava.

(TIP)

Komentar

  • zlaja says:

    ima glasoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.