Sloboda na Tušnju dočekuje Velež

Fudbaleri Slobode u subotu će na Tušnju ugostiti ekipu Veleža u okviru 6. kola Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine, a tim povodom je na stadionu Tušanj održana konfernecija za medije na kojoj su se obratili Marko Maksimović, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla i Obren Cvijanović, napadač crveno-crnih.

Trener Slobode, Marko Maksimović, naglasio je značaj pauze zbog reprezentativnih obaveza, koja je njegovom timu omogućila da dodatno uigra neke ključne taktičke zamisli.

-Pauza nam je stvarno dobro došla, jer smo dobili priliku da radimo na detaljima koji su nam nedostajali. Zadovoljni smo nakon utakmice u Širokom Brijegu, posebno zbog bodovnog salda, ali nažalost, ostali smo bez našeg mladog fudbalera Hasanovića, što predstavlja izazov za nas u narednim susretima, izjavio je Maksimović.

Maksimović je poručio da će Sloboda u sutrašnjoj utakmici biti pojačana dolaskom novih igrača.

-Za susret protiv Veleža na raspolaganju ćemo imati Kunića i Janketića, što će nam sigurno donijeti dodatnu snagu. Očekujem da ćemo biti maksimalno motivisani i da ćemo uz podršku naših navijača ostvariti pozitivan rezultat, dodao je Maksimović.

Ofanzivni fudbaler Slobode, Obren Cvijanović, također je izrazio svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu.

-Velež možda nije najbolje započeo sezonu, ali to nikako ne umanjuje njihov kvalitet. Moramo biti čvrsti i koncentrisani tokom cijelog susreta kako bismo došli do željenog rezultata. Pauza nam je pomogla da se dodatno pripremimo i usvojimo sve taktičke zamisli šefa. Vjerujem da će svaki igrač na terenu dati svoj maksimum kako bismo ostvarili prvu pobjedu u sezoni, kazao je Cvijanović, te uputio poziv navijačima:

-Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i podrže nas sutra. Njihova podrška nam je uvijek vjetar u leđa.

Sloboda i Velež sastaju se u subotu na stadionu Tušanj u Tuzli, a utakmica počinje u 16:00 sati.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.