Rat kao da nije stao: Kandidat PDP-a za načelnika Kalinovika predstavio se u uniformi VRS, pozvao i na mobilizaciju

Javnosti do sada nepoznat mještanin Kalinovika Vlade Sladoje zvani Gajo kandidat je na ovogodišnjim Lokalnim izborima za načelnika ove općine ispred PDP-a. Njegova kandidatura ne bi bila ništa čudno da predizborni platak Sladoje ne izgleda kao da rat u Bosni i Hercegovini nikada nije ni završen.

Naime, Sladoje je fotografisan u uniformi Vojske Republike Srpske (VRS), ćirilicom su ispisana izborna obećanja, a njegova poruka kao poziv glasačima je posebno problematična.

Naime, na Facebooku je uz objavljeni plakat pozvao na “mobilizaciju na cijeloj teritoriji Kalinovika”.

“Proglašavam mobilizaciju na čitavoj teritoriji opštine Kalinovik do 6. oktobra. Proglašavam vanredno stanje sve dok se Kalinoviku i zagorju ne vrati njegovo dostojanstvo. S vjerom u Boga za dostojanstvenu pobjedu ili častan poraz”, napisao je Sladoje.

U jednoj od objava Sladoje je pokazao i da je simpatizer Ratka Mladića pa je tako Kalinovik nazvao “Mladićevo” budući da je taj osuđeni ratni zločinac rođen u tom mjestu.

“Mobilizacija u toku odziv odličan. 450 ubedljivo druga pozicija idemo dalje. Za krst časni i slobodu Kalinovika. Mladićevo”, napisao je Sladoje u toj objavi.

Sada se očekuje i reakcija Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine budući da je ovakav javni istup kandidata i više nego problematičan.

(TIP/Izvor: N1)

Komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.