Najavljena izgradnja još dvije zgrade za smještaj raseljenih osoba i izbjeglica u Banovićima

U Mjesnoj zajednici Oskova, naselju Brioni, gradit će se još dvije zgrade za smještaj raseljenih i izbjeglih osoba, te socijalno ugroženih porodica. Njihova izgradnja finansirat će se u suradnji sa Katarskom dobrotvornom organizacijom „QATAR CHARITY“ i u pitanju je nastavak aktivnosti kako bi se trajno riješio problem smještaja raseljenih osoba i izbjeglica na području općine Banovići.

Katarani će za navedeni projekat osigurati 70 posto potrebnih finansijskih sredstava, vrijednost projekta je oko 3 miliona konvertibilnih maraka. Općina Banovići već je pripremila idejni projekat i izdate su urbanističke suglasnosti za izgradnju zgrada sa pripadajućim vanjskim uređenjem.

Dvije zgrade sadržavat će po 13 stambenih jedinica (stanova) i gradit će se na istom lokalitetu gdje su već izgrađene dvije zgrade u okviru projekta „CEB II – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja“.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.