Foto: Gradonačelnik Tuzle otvorio 19. Međunarodni sajam pčelarstva “Medena Tuzla” 2024.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić otvorio je 19. Međunarodni sajam pčelarstva “Medena Tuzla” 2024 koji se održava na Trgu Slobode, od 6. do 8. septembra. Sajam organizuje Pčelarsko društvo “Nektar” Tuzla, a svoje proizvode će posjetiocima ponuditi 23 izlagača iz tri države.

Gradonačelnik Lugavić zahvalivši se Pčelarskom društvu “Nektar” na organizaciji manifestacije,  kazao je:“Želim da čestitam našem Pčelarskom društvu “Nektar” Tuzla na požrtvovanju, motivaciji i želji da organizuju ovakve sajme koji su i takmičarskog karaktera i imamo nekoliko stotina uzoraka meda iz velikog broja zemalja svijeta koji su poslali svoj med na takmičenje u Tuzli kako bi pokazali i dokazali kvalitet meda, a i kako bi pokazali kvalitet ove manifestacije, odnosno ovog sajma pčelarstva u Tuzli.”

Također, gradonačelnik Lugavić je istakao da je Tuzla grad koji šalje poruku zajedništva i multikulturalnosti: “Još jednom pokazujemo da je Tuzla grad bogatstva različitosti, gdje različite kulture skladno koegzistiraju, šaljući snažnu poruku zajedništva, zajedničkog života  i ljubavi.”

Gradonačelnik Lugavić se zahvalio svim prisutnim gostima, a posebno gostima iz Plevena koji su uveličali ovu manifestaciju u Tuzli.

Također, pored meda i mednih proizvoda ponudu ovogodišnjeg sajma obogatili su i proizvođači raznih vrsta pekmeza, džema i prirodnih sokova.

(TIP)

Komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.