Foto: Gradonačelnik Lugavić otvorio treći međunarodni odbojkaški turnir veterana i rekreativaca

U organizaciji Rekreativnog odbojkaškog udruženja “Srcem za odbojku”, danas je gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić otvorio treći po redu međunarodni turnir veterana i rekreativaca u ženskoj i muškoj kategoriji. Turnir je okupio 17 ekipa iz Republike Hrvatske, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a učešće je uzelo više od stotinu takmičara.

Gradonačelnik Lugavić, istaknuo je važnost podrške sportu, posebno rekreativnom, te izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika iz regije. “Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti vas ovdje, preko stotinu učesnika, među kojima su ekipe iz Srbije, Hrvatske i cijele Bosne i Hercegovine. To mi posebno znači, jer još jednom pokazujemo šta Tuzla zaista jeste. Tuzla je jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini, a sigurno i u regiji, koji baštini bogatstvo različitosti na koje smo ponosni”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Gradonačelnik Lugavić se zahvalio organizatorima na pozivu, te je poželio sreću odbojkaškim ekipama. Također, istakao je da su svi učesnici već pobjednici samim time što su došli i učestvuju na turniru, te je, uz veliki aplauz svih prisutnih, proglasio turnir otvorenim.

Turnir se nastavlja tokom dana uz brojne utakmice, druženje i sportski duh, a završnica je predviđena za sutra kada će biti dodijeljene nagrade najuspješnijim ekipama.

(TIP)