Video: Otac već 13 godina postavlja isto pitanje kćerki, video pregledan 38 miliona puta

Za mnoge roditelje prvi dan u školi njihovog djeteta je više od prelaska u novo poglavlje u životu – to je događaj pun emocija i ponosa koji žele ovjekovječiti.

Ray Petelin, meteorolog iz Pitsburga, pronašao je veoma poseban način da dokumentuje ovaj period svoje kćerke. Od prvog dana vrtića do posljednje godine srednje škole snima kratke intervjue sa njom.

Petelin već 13 godina na početku svake školske godine snima kratki razgovor sa kćerkom Elizabethom, dokumentujući njeno odrastanje i brzi protok vremena. Ovu tradiciju je započeo kada je još bila u vrtiću, a sada, sa 17 godina, u završnoj godini srednje škole, napravio je prekrasnu montažu snimka i podijelio ga na TikToku. Video je ubrzo postao viralan i ganuo mnoge širom svijeta.

U intervjuu za Newsweek, Petelin je objasnio kako je želio da kroz intervjue uhvati misli svoje kćeri kako bi ih kasnije mogao uporediti.

Tako su godinama nastajali snimci na kojima Elizabeth otkriva svoje snove iz djetinjstva. Oni su se mijenjale tokom godina, od želje da postane doktorica, učiteljica i konobarica do vlasnice smoothie bara i domaćice. U posljednjim snimcima je izjavila da bi voljela da postane fizioterapeutkinja ili medicinska sestra.

Ovaj emotivni video osvojio je srca mnogih na TikToku, sakupivši preko 38 miliona pregleda i 8,6 miliona lajkova. Komentari su bili puni hvale za oca koji je zabilježio tako dragocjene trenutke, a mnogi su izrazili želju da nešto slično urade za svoju djecu.

„Volio bih da sam posvećen roditelj koji bih svake godine uhvatio ove trenutke sa svojom kćerkom“, napisao je jedan korisnik, dok je drugi prokomentarisao: „Svaka karijera koju je imala na umu bila je pomoć ljudima na ovaj ili onaj način”.

Na Elizabethino pitanje ocu, hoćeš li plakati, jedan korisnik je odgovorio: “Da, Elizabeth, svi ćemo na TikToku plakati”.

Petelin je priznao da nije očekivao ovakvu reakciju i dodao da je snimak izmamio suze i njemu kao i njegovoj supruzi. „Veoma smo ponosni na to u kakvu se osoba razvija naša kćerka. Ali ne možemo vjerovati kada se to dogodilo”, zaključio je.

(TIP/Izvor: N1 Slovenija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.