Video/Foto: Banovićkim prvačićima uručeni novčani poklon bonovi od 100 KM

Dvije stotine banovićkih prvačića i ove godine obradovano je novčanim poklon bonovima Općine u vrijednosti od 100 konvertibilnih maraka. Poklon bonove đacima prvacima uručili su uposlenici  Službe za društvene djelatnosti i zajedničke poslove općine Banovići i za ovu namjenu je iz općinskog budžeta izdvojeno 20 hiljada konvertibilnih maraka. Novčane poklon bonove dobili su svi prvačići koji pohađaju 5 banovićkih osnovnih škola i područnu školu u Ribnici.

Općina Banovići na ovaj način nastavlja sa  ustaljenom praksom izdvajanja finansijskih sredstava za podršku obrazovanju, iako ono nije u njenoj direktnoj nadležnosti nego u nadležnosti Vlade Tuzlanskog kanton. Značajna finansijska sredstva svake godine izdvajaju se i za stipendiranje i nagrađivanje najboljih učenika, te za opremanje i uređenje škola.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.