pa glasaj za sejdu on je tvoj predstavnik što je uzurpirao mjesto koje mu ne pripada
Znate li kako se zapravo radi Cezar salata? Postupak bi vas mogao iznenaditi
Cezar salata trebala bi biti jednostavna za pripremu – napravite dresing, pomiješate ga sa salatom i to je to. Ipak, čini se da smo je cijelo vrijeme radili krivo, a sada je na Instagramu osvanuo video koji pokazuje kako se zapravo priprema. Trebat će vam samo jedna velika zdjela.
Ovo je vjerojatno najpopularnija salata na svijetu i nedavno je proslavila svoj stoti rođendan, a nazvana je u čast svog tvorca, Césara Cardinija, koji ju je prvi put napravio u restoranu Caesar u Tijuani.
U nju ne idu ni piletina, ni panceta, ni kozice
Prema originalnom receptu, Cezar salata sastojala se od zelene salate, krutona, poširanog jajeta, maslinovog ulja, Worcestershire umaka, češnjaka, senfa, parmezana, limunovog soka, bijelog papra, soli i octa od kruške. Danas su inćuni neizostavan sastojak ove salate, no oni su u recept dodani tek godinama kasnije.
Osim inćuna, omiljeni dodaci za Cezar salatu danas su i piletina, panceta, kozice i mnogi drugi sastojci, no u originalnom receptu njima nije bilo ni traga. Ova je salata idealna za vruće, ljetne dane, a OVDJE pronađite nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete napraviti vrhunsku Cezar salatu u samo pola sata. A evo i kako se ona zapravo priprema.
Cezar salata iz jedne zdjele
Umjesto da zasebno radite dresing pa ga pomiješate sa salatom, Cezar salata radi se u jednoj zdjeli, i to tako da prvo dodate sol i papar, a zatim sjeckani češnjak i kapare (po izboru), koje morate usitniti. Zatim su na redu inćuni, koje također trebate usitniti, a tu smjesu zatim stavite sa strane i u sredinu zdjele dodate žumanjak, senf, maslinovo ulje i to dobro promiješate.
Smjesi od žumanjka zatim dodate smjesu od inćuna i dobro promiješate, a zatim dodajete malo limunovog soka, octa i Worcestershire umaka (u videu su dodali i Tabasco, no to možete preskočiti) te na samom kraju umiješate i ribani parmezan. Kada dresing rasporedite po cijeloj zdjeli, dodate salatu i krutone, dobro promiješate i poslužite, piše Index.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.