Nakon posjete direktora CIA-e BiH Dodik kao “novi čovjek”: Tvrdi da RS nikad nije ni željela secesiju od BiH

Predsjednik RS-a Milorad Dodik oglasio se nakon posjete direktora CIA-e William Burnsa Sarajevu i poručio da RS nikad nije dovodila u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

“Borba protiv terorizma je obaveza cijelog slobodnog svijeta i tom kontekstu je značajna posjeta direktora CIA-e gospodina Williama Burnsa Bosni i Hercegovini”, napisao je Dodik i dodao da je Republika Srpska posvećena ovoj borbi i pozdravlja svaku saradnju na ovom planu.

Posebno je zanimljivo da je Dodik naglasio da RS navodno nikad nije osporavala teritorijalni integritet i suverenitet BiH, piše Klix.ba.

“Republika Srpska nikada nije osporavala suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine u skladu s Daytonskim sporazumom, a secesija nikada nije bila naša politika”, naveo je Dodik.

Dalje je dodao da Republika Srpska ima pravo na političku borbu za svoj status, po slovu Daytonskog sporazuma.

“Bosna i Hercegovina je zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, stoga ohrabruje stav gospodina Burnsa da odgovornost za funkcioniranje države snose sve etničke zajednice”, zaključio je Dodik u prvoj reakciji nakon iznenadne posjete Burnsa Sarajevu.

Podsjećamo prema informacijama Klix.ba, jedna od tema razgovora tokom posjete Burnsa je bila i secesionistička retorika u RS-u.

(TIP/Foto: Fena/Arhiva)

2 komentara

  • pare jare says:

    sve ti je to jarane rezulzulat sankcija, nema para nema investicija, ako nastaviš tako ni kredit više nećeš moći dobiti, logično da tako pričaš, ali ne misliš ti ti što pričaš, tjera te situacija da lažeš i sebe i druge, ali moraš ovako, jasno ko dan

  • neustrašivi says:

    Nevjerujte narode što vidite svojim očima , samo treba vjerovati što političari pričaju.Hahaha ovaj tip je prolupo načisto

Komentari su zatvoreni.