Foto: Gradonačelnik Tuzle u radnoj posjeti MZ Šićki Brod

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, u srijedu je, sa saradnicima, posjetio Mjesnu zajednicu Šićki Brod, te je s predstavnicima Mjesne zajednice i građanima razgovarao o unapređenju komunalne infrastrukture i kvalitete života u ovom dijelu grada.

Tokom posjete dogovoreno je uređenje sportskog igrališta kod objekta Mjesne zajednice, što uključuje popravku ograde, markiranje sportskog igrališta i orezivanje drveća kako bi rasvjeta na igralištu bila efikasnija.

Također, dogovoreno je uređenje zelenih površina i postavljanje urbanog mobilijara. Planirano je postavljanje novih klupa, kanti za otpatke, te mobilijara za dječja igrališta, uključujući ljuljačke i klackalice, kako bi se poboljšali uslovi za rekreaciju i odmor građana.

U razgovorima je poseban akcenat stavljen na uređenje Doma kulture, gdje će se u skorije vrijeme raditi na ugradnji novih podnih obloga. Time će se poboljšati uslovi za rad Kulturno-umjetničkog društva Šićki Brod i omogućiti građanima, a posebno najmlađim članovima KUD-a, kvalitetnije korištenje prostora.

Razgovarano je i o širenju sistema centralnog daljinskog grijanja i unapređenju kanalizacione mreže, s posebnim fokusom na ulicu Majska, gdje su planirani dodatni infrastrukturni radovi.

Također, razgovarano je o bezbjednosti saobraćaja te je dogovoreno postavljanje dva “ležeća policajca” u cilju povećanja sigurnosti u saobraćaju. A određeni dijelovi ulica bit će pojačani javnom rasvjetom.

Na kraju sastanka, usaglašeno je da se u budućnosti razmotre mogućnosti i pribave saglasnosti Rudnika uglja Kreka za postavljanje još jednog dječijeg igrališta u blizini prostorija Mjesne zajednice, čime bi se dodatno obogatio sadržaj za najmlađe stanovnike Šićkog Broda.

Ovim projektima, Grad Tuzla nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju unapređenje životnih uslova u svim mjesnim zajednicama, te pružanje podrške lokalnim zajednicama u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata.

(TIP)