Foto/Udruženje građana slovenačkog porijekla: Otvorena 10. Regionalna likovna kolonija u Tuzli

Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla ove godine obilježava jubilarnu, 10. Regionalnu likovnu koloniju, koja će se održati od 19. do 25. avgusta 2024. godine. U JU Bosanski kulturni centar u Tuzli u ponedjeljak je otvorena izložba slika umjetnika Dragana Gačnika iz Zenice.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, ističući značaj kulturnih manifestacija i zahvalivši se Udruženju građana slovenačkog porijekla Tuzla na njihovom doprinosu kulturnom životu grada, kazao je:”Ova likovna kolonija nije samo kulturni događaj, već je i prilika za povezivanje ljudi i kultura. Drago mi je da možemo podržati ovakve inicijative koje obogaćuju našu zajednicu.”

Regionalna likovna kolonija okuplja umjetnike omogućavajući im da razmijene ideje i iskustva, te da zajednički stvaraju umjetnička djela koja će biti predstavljena na završnoj izložbi.

Ova jubilejna kolonija simbolizira deset godina posvećenosti umjetnosti, kulturnoj razmjeni i prijateljstvu među narodima, čime Tuzla još jednom potvrđuje svoj status kulturnog centra regije.

(TIP)