Foto: Prvi specijalistički ispit iz Urgentne medicine na području FBiH obavljen u Domu zdravlja Tuzla

U JZNU Dom zdravlja dr Mustafa Šehović Tuzla prvi puta je na području Federacije BiH organizovano  polaganje specijalističkog ispita iz urgentne medicine sa ispitnom komisijom koju su činili specijalisti urgentne medicine.

Dosadašnja praksa je bila da u ispitnoj komisiji bude samo jedan specijalista urgentne medicine. Ovo je presedan, obzirom da je Dom zdravlja dr Mustafa Šehović Tuzla, jedina ustanova na području Federacije BiH koja ima kapacitete da oformi ispitnu komisiju čiji su svi članovi specijalisti urgentne medicine, istovremeno i njeni uposlenici.

Organizovanje specijalističkog ispita iz urgentne medicine na primarnom nivou, sa ispitnom komisijom koju čine samo specijalisti iz urgentne medicine je ujedno i priznanje struke i naučne zajednice ljekarima specijalistima urgentne medicine.

˝Ovom prilikom čestitamo dr Ševki Sulejmanoviću na uspješno položenom specijalističkom ispitu iz Urgentne medicine . Naša zajednica bogatija je za jednog izvrsnog urgentaša koji je pokazao zavidno znanje i postavio visoke standarde znanja za buduće ispitanike˝, saopšteno je iz JZNU Dom zdravlja dr Mustafa Šehović Tuzla.

(TIP)