Španski reprezentativac Dani Olmo potpisao za Barcelonu do 2030. godine

Španski fudbaler Dani Olmo potpisao je ugovor sa Barcelonom do ljeta 2030. godine, uz otkupnu klauzulu od 500 miliona eura, potvrđeno je danas iz kluba. 

Olmo, koji je prošao kroz čuvenu omladinsku školu Barcelone, La Masiju, vraća se u redove katalonskog giganta nakon deset godina. Stigao je u klub 2007. godine iz Espanyola, a nakon sedam godina odlučio je napustiti Španiju i pridružiti se zagrebačkom Dinamu, gdje je stekao status jednog od najboljih mladih igrača. 

Godine 2020. prešao je u njemački RB Leipzig, gdje je u četiri sezone osvojio dva njemačka kupa i superkup, u kojem je postigao hat-trick u finalnoj utakmici protiv Bayerna. Njegova impresivna forma na Euru 2024., gdje je bio najbolji strijelac Španije s tri gola, učvrstila je njegov status kao jednog od najtraženijih igrača u Evropi.

Barcelona je za Olma platila 55 miliona eura uz dodatnih sedam miliona kroz bonuse. Igrač je poznat po svojoj univerzalnosti na terenu, gdje može igrati na nekoliko ofanzivnih pozicija, uključujući krilnog napadača, centralnog veznog i playmakera.

Olmo se emotivno oprostio od Leipziga putem društvenih mreža, zahvalivši klubu i navijačima na podršci tokom četiri godine u Njemačkoj.

– Odrastali smo zajedno i osvojili prve trofeje. Leipzig će zauvijek ostati u mom srcu – napisao je Olmo.

(TIP/Izvor: Fena)