Foto/Gradonačelnik Tuzle prisustvovao kampanji PlayHeritage: “Inkluzivna ekspedicija kulturne baštine BiH za djecu sa invaliditetom”

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, juče je prisustvovao inkluzivnoj ekspediciji kulturne baštine BiH za djecu sa invaliditetom pod nazivom “PlayHeritage” čiji je organizator Udruženje roditelja djece i lica sa smetnjama u razvoju “Hrabro srce”, koja je organizovana na Trgu slobode u Tuzli, a koja je podržana od strane Grada Tuzle.

Na pomenutoj aktivnosti učešće su uzeli i predavači zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona. U okviru radionice predstavljene su I kreativne radionice, bojenje i slikanje a na platno su prenesene priče o bogatom naslijeđu Tuzle I Tuzlanskog kantona.

Ovom prilikom Gradonačelniuk Lugavić je istakao: “Grad Tuzla razumije i podržava proces inkluzije, razumije problem djece sa poteškoćama u razvoju i u svim segmentima naših ustavnih nadležnosti pokušavamo da realizujemo projekte koji će pomoći unapređenju inkluzije ovih osoba u sve segmente društva. Ovo je jedna od naših aktivnosti gdje smo podržali rad udruženja “Hrabro srce” kroz razne radionice na našem trgu. Danas su djeca imala slikanje, druženje i predstavljanje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa. Na ovome predavanju djeca će upoznati naše kulturno – historijske spomenike Tuzle kao i čitavog kantona i Bosne i Hercegovine. Dobit će više informacija te time upotpuniti kvalitet svog života. Veoma je bitno da se sva djeca sa poteškoćama u razvoju tretiraju na jednak način”.

(TIP)