Ne morate mijesiti tijesto: Recept za aromatični hljeb s bijelim lukom
Ne treba vam poseban razlog da biste napravili svoj kruh s češnjakom. Možete ga poslužiti uz gustu juhu, predjelo ili glavno jelo, pojesti za doručak ili večeru ili zamrznuti za drugi put. Da napravite kruh s češnjakom trebat će vam oko pola sata, ali na pripremu odlazi tek nekoliko minuta.
Kruh s češnjakom napravite od bageta, lizike ili francuza, bez obzira za koji se kruh odlučite, uvijek će ispasti dobro. Ali nemojte doći u napast da umjesto maslaca koristite neku zamjenu jer on je u ovakvim jednostavnim receptima kojima je baza – nezamjenjiv.
Sastojci za kruh s češnjakom:
150 g slanog maslaca, omekšalog
6-10 zgnječenih režnjeva češnjaka
1 čajna žličica sušenog origana
1 šaka svježeg peršina, nasjeckanog na sitno
1 baget
Priprema kruha s češnjakom:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite lim paprom za pečenje. Izgnječite omekšali maslac pa mu dodajte češnjak, origano, peršin, sol i papar. Narežite kruh na kriške širine 2 do 3 centimetra, pod kutom od 45 stupnjeva, ali nemojte do kraja prerezati kruh. Između kriški rasporedite začinjeni maslac, a višak razmažite po površini bageta. Baget zamotajte u aluminijsku foliju, stavite na lim za pečenje i prebacite u pećnicu. Pustite da se peče 15 minuta, a onda rastvorite foliju da se kruh može zapeći odozgora. Pecite još 5-10 minuta pa izvadite iz pećnice. Prelijte kruh maslacem koji je iscurio u foliju i poslužite.
(TIP/Izvor: Punkufer.hr/Foto: Shutterstock)
Nakon Zlaje sa posebnom pažnjom i poštovanjem prolazim pored svakog portira, Zlajino zanimanje dok nije postao profesor! On i školski…