OI: Barbara Matić osvojila zlato

Hrvatska džudašica Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u finalu pobijedila Njemicu Miriam Butkereit.

Matić je sjajno ušla u meč protiv 30-godišnje Njemice i za manje od minute je povela wazarijem. Ostatak borbe je sigurno kontrolirala i zasluženo ostvarila pobjedu karijere, prenosi Hina.

Najveći je to uspjeh u karijeri 29-godišnje Splićanke, aktualne europske prvakinje i bivše dvostruke svjetske prvakinje (2021, 2022), te dvostruke juniorske svjetske prvakinje (2013, 2014), ali i prva medalja za hrvatski džudo u povijesti olimpijskih igara.

Bile su to njezine treće olimpijske igre. U Rio de Janeiru 2016. je zaustavljena u prvom kolu, a u Tokiju 2021. je bila peta.

Ovo zlato ujedno je i druga medalja za Hrvatsku u Parizu nakon što je Miran Maričić osvojio broncu u finalu zračne puške na 10m.

Sjajna Splićanka je na putu do odličja ostvarila četiri pobjede. Brončane medalje su osvojile Austrijanka Michaela Polleres koja je ipponom porazila Španjolku Ai Tsunodu Roustant, te Belgijanka Gabriella Willems koja je wazarijem slavila protiv Nizozemke Sanne van Dijke.

(TIP/Izvor: Fena)