Premoreni vatrogasci zaspali na cesti kod Tučepa

Umorni vatrogasci zaspali su na cesti kod Tučepa nakon što su se čitavu noć borili s velikim požarom na tom području.

Emotivan prizor snimio je fotograf Pixsella. Dva vatrogasca zaspala su na cesti, potpuno premoreni. Naš novinar na terenu susreo je i vatrogasce koji su došli iz Zagreba pomoći dalmatinskim kolegama. Cijelu noć su vozili do Tučepa, kratko odmorili i krenuli na požarište.

Mještani su, doznajemo, oduševljeni njihovim dolaskom. Domaći vatrogasci, ali i oni iz Splita kažu nam: “Nemoj slikat nas, slikaj Zagrepčane!”

Situacija na tri požarišta u Dalmaciji se popravlja. Požar u Tučepima, koji je planuo jučer navečer, pod kontrolom je vatrogasaca i više nema otvorene vatre, a puno je bolja situacija i na požarištima kod Skradina i Smokovića.

Kanaderi su napustili požarište kod Tučepa, a jedan je u pripravnosti u Zračnoj luci Split do daljnjega. Vatrogasci su i dalje na terenu i saniraju požarište, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Situacija na požarištu kod Skradina, u kojemu je opožarena površina od oko 780 hektara, puno je bolja, a, osim vatrogasnih snaga, požar gase dva Air Tractora. Požar na području Smokovića, koji je zahvatio površinu od 450 hektara, pod nadzorom je vatrogasaca koji saniraju rubne dijelove požarišta.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)