Ovaj recept za cheesecake pravi je hit na Fejsu
Objavljujemo odličan recept za cheesecake s bijelom čokoladom i borovnicama Lidije Vulić-Ćurić.
“Top”, “Krasno izgleda”, “Kao umjetničko djelo”, “Prekrasno”, “Ženo, vi ste zmaj”, pišu Lidiji u komentare i svi ju redom traže recept za ovu tortu, a ona ga je i podijelila. Recept pronađite u nastavku.
Recept za cheesecake s bijelom čokoladom i borovnicama
Za podlogu će vam biti potrebno:
150 g mljevenih graham keksa
50 g šećera
100 g otopljenog maslaca
Za nadjev od borovnica pripremite:
- 200 g borovnica
- 50 g šećera
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica gustina
- 1 žlica vode
Za kremu od sira trebat će vam:
680 g krem sira
50 g šećera
240 g kiselog vrhnja
4 velika jaja
1 vanilin šećer
60 ml vrhnja za šlag
100 g bijele čokolade
Zagrijte pećnicu na 170 stepeni. U kalup utisnite masu od keksa i pecite 10 minuta, a zatim ohladite. Sve sastojke za nadjev od borovnice pomiješajte, skuhajte, propasirajte i ohladite.
Zatim napravite kremu od sira – ručno pomiješajte sir sa šećerom, dodajte kiselo vrhnje, a zatim i jedno po jedno jaje, vanilin šećer i bijelu čokoladu koju ste prethodno otopili s vrhnjem za šlag.
Složite tortu – stavite pola nadjeva od sira, zatim pola nadjeva od borovnica. Nježno pomiješajte štapićem da se stvore šare, a zatim opet stavite nadjev od sira pa nadjev od borovnica. Opet prošarajte štapićem.
Pecite na 165 stepeni 55 do 65 minuta. Isključite pećnicu pa tortu ostavite unutra još oko sat vremena s blago otvorenim vratima pećnice. Nakon toga ohladite tortu i stavite ju u hladnjak preko noći, piše Index.hr.
(TIP/Foto: Lidija Vulić-Ćurić)
Nakon Zlaje sa posebnom pažnjom i poštovanjem prolazim pored svakog portira, Zlajino zanimanje dok nije postao profesor! On i školski…