Foto: Medipol bolnice Istanbul ugostile tuzlanskog kardiologa dr. med. sc.  Mirsada  Selimovića

Univerzitetske bolnice MEDIPOL (Turska), u službenu posjetu pozvale su tuzlanskog kardiologa dr. med. sc. Mirsada Selimovića. Povod za višednevnu posjetu Uprava Medipola obrazlaže nastojanjem da svoje visokosofisticirane kapacitete predstave i približe građanima BiH.

Medipol bolnice se mogu pohvaliti vrhunskom dijagnostikom i najsavremenijom medicinskom opremom. Uz opremu koja je zasigurno zadnje slovo tehnološkog razvoja  današnjice još značajniji je zdravstveni kadar po kojem je ovaj centar prepoznatljiv.

Tokom obilaska Medipol Global i Medipol Premium bolnica dr. med. sc. Selimović je imao priliku razgovarati sa najistaknutijim stručnjacima u svijetu. Razgovore iz oblasti neurologije je vodio sa prof. dr. Ali Zırh;  Iz oblasti plastične hirurgije i rinoplastike sa prof.dr. Erkan Soylu; Gastroenterohepatologije sa prof.dr.  Yılmaz Bilgiç; iz KVH sa prof. dr. Ertuğrul Okuyan kao i mnogim drugim kolegama iz oblasti onkologije, dječije hirurgije, fizikalnih malformacija, robotike, ortopedije i drugih.

Najveći utisak na dr. Selimovića, prema njegovim riječima, ostavili su tretmani sa robotima u cilju unapređenja neuroloških oštećenja lokomotornog sistema kao i prezentacije efikasnog liječenja Parkinsonove bolesti i esencijalnog tremora sa implantacijom odgovarajućih uređaja.

 Delegaciju ispred Mediol Global grupacije predvodili su direktori ustanova: Talip Kurumehmet, Doktaş İbrahim, Reyhan İpek, Doğan Haliloviç, Çiğdem Ayten.

Dr. Mirsad Selimović je iskazao zahvalnost domaćinima na brižnom dočeku i mogućnostima koje su ponuđene. Upoznao je Upravu Medipola i sa projektima koji bi mogli unaprijediti zdravstvene sisteme u BiH s akcentom na Tuzlanski kanton.

(TIP)

Komentar

Komentari su zatvoreni.