OI Pariz 2024: Hrvatska u drami pobijedila Japan

Hrvatski rukometaši nadoknadili su šest golova zaostatka i pogotkom Ivana Martinovića u zadnjim sekundama pobijedili Japan s 30:29 u susretu prvoga kola A skupine Olimpijskog turnira u Parizu!

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je Olimpijske igre teško izborenom pobjedom protiv Japana. Izbranici Dagura Sigurdsona su sredinom drugog dijela gubili sa šest pogodaka razlike, no u završnici su uspjeli iščupati pobjedu, a pobjednički gol zabio je Ivan Martinović u posljednjim sekundama susreta.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Mario Šoštarić sa šest, te Lovro Mihić s četiri gola, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Kosuke Jasuhira s 10 golova.

U prvom susretu iz naše skupine Španjolska je pobijedila Sloveniju sa 25:22, a kasnije se još sastaju Švedska i Njemačka.

Hrvatska reprezentacija je do sada osvojila dva olimpijska zlata (1996., 2004.) i jednu broncu (2012.), dok Japan na olimpijskim igrama nikada nije bio bolji od devetog mjesta. Zanimljivo, Japance je donedavno vodio aktualni hrvatski izbornik Dagur Sigurdson, pod čijim su vodstvom i izborili plasman na Olimpijske igre. 

Hrvatski rukometaši posljednji put su s Japanom igrali 2021. na Svjetskom prvenstvu u Egiptu jedva izvukavši remi (29:29).

U susretu drugoga kola Hrvatsku za dva dana očekuje susret protiv Slovenije.

(TIP/Izvor: HRT/Foto: Ilustracija)