U susret novoj sezoni: Sloboda dobila novog kapitena

Pred početak nove 2024./25. sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, Rukometni klub Sloboda održao je press konferenciju.

Na press konferenciji obratili su se sportski direktor RK Sloboda Mirza Bulić, šef Stručnog štaba Mirko Mikić i novi kapiten Crveno-crnih Renato Čajić.

„Poslije dva mjeseca neke stanke okrećemo se pripremnom periodu za novu sezonu. Mogu reći da je u posljednja dva mjeseca uprava nije sjedila skrštenih ruku. Dosta smo podmladili ekipu za narednu sezonu, prosječna starost ekipe je 20 godina i dva mjeseca. Napravili smo promjene i u stručnom štabu, tako da će od naredne sezone uz šefa struke Mirka Mikića kao pomoćni trener raditi dugogodišnji igrač Slobode i bivši kapiten Emir Suhonjić. U stručnom štabu će uz njih također raditi i Đug Nedim. Dosadašnji član stručnog štaba Damir Cipurković je preimenovan u savjetnika i skauta za dovođenje mladih igrača iz cijele BiH. Također, s ekipom će raditi novi fizioterapeut Alen Altumbabić. RK Sloboda će se od naredne sezone bazirati na svoj omladinski pogon koji je prošle sezone dao odlične rezultate. Što se tiče ambicija, trudit ćemo se da ostvarimo što više pobjeda, da momci napreduju iz utakmice u utakmicu i da budemo sve bolji i bolji. Naglašavam da je uprava kluba obezbijedila sve potrebne uslove za početak priprema, odigrat ćemo šest pripremnih utakmica da bismo se dobro spremili za prvu utakmicu koja je u septembru. Cilj nam je da zajedno napravimo što bolji rezultat jer mislimo da je ova mladost ono što nam treba i što će dati snagu našem klubu”, rekao je direktor RK Sloboda Mirza Bulić.

„Prva dva treninga smo predvidjeli za neka testiranja, mjerenja, da vidimo u kakvom su stanju momci. Dobili su neki program rada preko ljeta, bili smo u kontaktu, svi su se pridržavali tog programa. Drago mi je što ću još jednu sezonu raditi s jednom mladom i perspektivnom ekipom, jer smatram da će pored toga što će dati Slobodi dati i meni jednu pozitivnu energiju. Radujem se početku priprema, optimista sam kao i uvijek i uvjeren sam da će momci odigrati puno bolje nego što smo odigrali prethodne sezone. Moj lični cilj i ambicija u ovom momentu jeste da se pripremimo što je bolje moguće, da pokušamo malo promijeniti stil igre sa mnogo više trčanja nego što je to bilo prošle sezone da igramo mnogo atraktivnije i konkretniju odbranu. U tom slučaju mislim da će rezultat biti konkretniji i bolji i da ćemo se bolje osjećati”, kazao je Mirko Mikić, šef Stručnog štaba RK Sloboda.

Imenovan je i novi kapiten ekipe, Renato Čajić.

“Zahvalio bih se Stručnom štabu i Upravi kluba na ukazanom povjerenju što se tiče titule kapitena ekipe. Dat ću sve od sebe da opravdam to. Velike su ambicije kluba, ali ne volim unaprijed da obećavam neke velike stvari. Mogu sigurno reći da će svaki igrač dati maksimum za ovaj grb i mislim da je ekipa sastavljena od pravih radoholičara. Mislim da će svi dati sve od sebe i trebaju dati sve od sebe, pogotovo u ovom pripremnom periodu. Želim nam sretan start ovih priprema”, kazao je Renato Čajić.

Nova sezona Premijer lige BiH trebala bi početi 14. septembra.

(TIP)