Video: Pogledajte kako napraviti čuvenu “Dubai čokoladu” koja je osvojila društvene mreže

Ako koristite društvene mreže, onda ste sigurno čuli za viralnu Dubai čokoladu, slasticu koju sada kod kuće prave baš svi, a koja je postala hit zahvaljujući slastičarnici The Fix iz Dubaija. Naime, radi se o čokoladi punjenoj kremom od pistacije s hrskavim kadaifom, a mnogi koji su je probali ovu čokoladu nazivaju najboljom na svijetu.

Ono što će vam biti potrebno jeste, naravno, čokolada, krema od pistacija i ono što ovu čokoladu čini toliko hrskavom, a to je kadaif.

Kako se pojašnjava u tekstu, za one koji ne znaju šta je kadaif, riječ je o tankim rezancima napravljenima od brašna i vode koji se koriste za pripremu raznih slastica.

Od sastojaka će vam trebati:

400 g čokolade po izboru (može biti tamna ili mliječna)
30 g maslaca
150 g kadaifa
200 g kreme od pistacije

Za početak otopite čokoladu i rasporedite je po kalupu u kojem ćete raditi čokoladice – to može biti silikonski kalup, a ako ga nemate, poslužit će i, primjerice, kalup za muffine ili onaj za kruh, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Premažite kalup čokoladom, a nikako nemojte zaboraviti premazati i stijenke.

Priprema:

Sada usitnite kadaif, na tavi otopite maslac i dodajte mu narezani kadaif pa ga pecite dok lagano ne porumeni i ne postane hrskav.

U drugoj posudi lagano zagrijte kremu od pistacije pa ju pomiješajte s kadaifom. Smjesom pistacije i kadaifa sada napunite kalup u koji ste stavili čokoladu, prelijte s još čokolade i stavite u hladnjak kako bi se čokolada stegnula, a zatim je poslužite.

(TIP/Izvor: N1 Info/Foto: Shutterstock)