Realizacija “svesrpskog sabora”: Od ponedjeljka policajci iz Srbije bit će raspoređeni u tri bh. grada “zbog turizma”

Od 22. jula do 1. septembra će pripadnici MUP-a Srbije biti raspoređeni u Banjoj Luci, Foči i Trebinju, saopćio je MUP Srbije. 

Ovo je na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone u 2024. godini koji je 18. juna potpisan u Trebinju između predstavnika MUP-a Srbije i MUP-a entiteta RS. 

– Građani će tokom turističke sezone moći da se obrate policijskim službenicima MUP Srbije koji će raditi zajedno sa kolegama iz Republike Srpske, u Banja Luci, Foči i Trebinju – piše u saopćenju.

Dodaju da će po jedan uniformisani policijski službenik, kao i policijski službenik Uprave kriminalističke policije, biti u ova tri bh. grada.

– Također, u istom periodu u Republici Srbiji, u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru bit će angažovani policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koje će turisti moći da kontaktiraju – navodi se.

Memorandum o saradnji je dio provedbe zaključaka “svesrpskog sabora”.

Memorandum su potpisali ministri unutrašnjih poslova RS-a i Srbije Siniša Karan i Ivica Dačić.  Karan je tada kazao da je “sve u duhu deklaracije i svesrpskog sabora”.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Foto: RTRS)

3 komentara

  • Notar says:

    Ima li neko pametan u ovoj zemlji,da zaustavi ove zaj..ancije.hocemo li svaki ponedeljak se buditi sa novim xdesavanjima.imamo li mi institucije,ili svako moze raditi sta hoce.

  • Notar says:

    Probajte u hrvatsku poslati policajca radi ,,turizma,,. .pa cete vidjeti kako radi drzava…kad brani svoj integritet. Valjda neko i u Bih radi preko vikenda.

  • Azur says:

    Prvo vojska, pa sada policija…sve na mala vrata. A nasi politicari spavaju i brinu se za vlastiti sicar.

Komentari su zatvoreni.