JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla: Apel za štednju pitke vode!

Zbog stalnog opadanja izdašnosti izvorišta sa kojih se vrši vodosnabdijevanje Grada Tuzla izazvanog trenutnom klimatskom situacijom, kao i nezapamćenim vrućinama i sušom koja je zahvatila naše krajeve, JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla uputio je apel za štednju pitke vode.

˝Molimo građane Grada Tuzla, da racionalno koriste pitku vode iz sistema vodsnabdijevanja, i istu koriste isključivo za piće, pripremanje hrane, sanitarne potrebe i druge aktivnosti u okviru održavanja normalnog standarda života.

Apelujemo na građane da pitku vodu ne koriste za zalijevanje poljoprivrednih površina, bašta, travnjaka, pranje pločnika, tepiha i vozila, punjenje bazena za kupanje i sl.

Ukoliko se pitka voda bude koristila racionalno i ukoliko se ista ne bude rasipala na potrebe koje se mogu rješavati drugim izvorima vode, i bez obzira na sušu, sačuvat ćemo stabilnost i kontinuitet vodosnabdijevanja Grada Tuzla˝, saopšteno je.

Radnici JKP “Vodovod i kanalizacijaca” d.o.o. Tuzla, čine sve kako bi sistem vodosnabdijevanja ostao stabilan a pitka voda dostupna svakom građanu 24 sata dnevno.

(TIP/Foto: Ilustracija)