Zaposleni u FBiH bi ponovno mogli dobiti pomoć do 2.500 KM: Ovo su detalji…

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine razmatra mogućnost donošenja nove uredbe o isplati pomoći od poslodavca, otkrio je federalni ministar financija Toni Kraljević.

Vlada FBiH je u prosincu donijela odluku da se iz proračuna FBiH izdvoje sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Proračuna FBIH.

Dodatno, Uredbom je omogućeno poslodavcima da bez plaćanja poreza na dohodak i doprinosa uposlenima mogu isplatiti iznos od 2.520 KM.

U odgovoru na zastupničko pitanje federalnom zastupniku Admiru Čavaliću, ministar Kraljević je istaknuo da je navedena Uredba prestala važiti sa danom 30. lipnja 2024. te da će Vlada razmotriti donošenje nove.

Kako je naveo, ukoliko se ona donese, bila bi dio seta fiskalnih mjera koje kroz svoje programe rada planira provesti Vlada FBiH.

Kada je riječ o navedenoj uredbi koja tangira isplatu pomoći od poslodavaca, iz Udruženja poslodavaca FBiH su u svibnju negodovali da nisu točno informirani o isplati odnosno nisu bili sigurni u pravno tumačenje Uredbe, piše Fokus.ba,

(TIP/Foto: Ilustracija)

2 komentara

Komentari su zatvoreni.