Video: Ramo Isak helikopterom nadlijetao Potočare: Sve snimao, a uz to čak objavljivao i pjesmu svoje stranke pa brisao…

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, ponovo žali u helikopteru.

Prošle godine tokom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, ministar Isak se hvalio letom helikopterom koji je u vlasništvu Federalne uprave policije (FUP), a tada je zajedno sa sinom Arnelom, federalnim zastupnikom, putovao na komemoraciju u Potočare. Taj snimak izazvao je mnošto reakcija i građani, ali i političari, prozivali su ga za bahatost te zloupotrebu helikoptera.

Ministar Isak na društvenim mrežama objavio je i ove godine snimak iz helikoptera nastao iznad Potočara.

Društvenim mrežama kruži još jedan snimak, a kojeg u trenutku pisanja ovog teksta nije bilo na Isakovim profilima na Facebooku i Instagramu, na kojem se vidi polijetanje helikoptera u Bratuncu. Na snimku je kao muzička podloga stranačka pjesma Isakove političke organizacije. Ne može se sa sigurnošću trvrditi da li je ministar MUP-a taj snimak u međuvremenu obrisao ili je riječ o nečijoj montaži.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, čiji je Isak član, proglasila je 11. juli danom žalosti.

Centralna izborna komisija BiH izrekla je nedavno kaznu od 6.000 KM stranci Snaga naroda i njenom predsjedniku Rami Isaku za muzički spot i pjesmu, za koji je utvrđeno da predstavlja preuranjenu izbornu kampanju, i naložila povlačenje ovog spota.

Ukoliko Isak i dalje koristi na društvenim mrežama spornu pjesmu to znači da i dalje ne poštuje odluku CIK-a, ali ni odluku Vlade FBiH o danu žalosti.

(TIP/Izvor: Faktor.ba)

Komentar

Komentari su zatvoreni.

  1. Bravo, Safere ! Sa uvoznom strujom, uz njeme cijene, slijedi zatvaranje mnogih proizvodnih kompanija i ... " etnicko ciscenje*.