Odmor u augustu: 5 destinacija za letenje ispod 200 KM

Još nemate ideju gdje ljetovati ove godine? Donosimo Vam 5 destinacija za godišnji odmor koje jeftino možete posjetiti avionom u augustu.

U nastavku pogledajte koja je to mjesta SkyScanner izdvojio kao najpovoljnija za letenje iz Bosne i Hercegovine.

1. Beč, Austrija

“Grad muzike” predstavlja jednu od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija. Sa svojim raskošnim dvorcima i bogatim muzejima ovaj grad je samo do juna 2024. bilo prenoćište za oko čak 8 000 000 turista.

Dom je za preko 130 000 ljudi sa našeg govornog područja, a letom iz Banja Luke Beč možete posjetiti za samo 64 KM.

2. Memmingen, Njemačka

Iako mali bavarski grad, Memmingen u augustu pruža interesantne događaje, poput izložbi i orguljaških koncerata. Ovaj grad pruža priliku za mirniji i tiši odmor, a ruralne sredine u okolini su prava prilika za planinarenje i odmor u prirodi. Jeftini letovi prema Memmingenu su moguća sa sva naša četiri aerodroma.

3. Baden-Baden

Baden-Baden je savršena destinacija za ljubitelje termalnih izvora. Ovaj zeleni grad je poznat i po najvećoj njemačkoj Kući Opere i pravi je dragulj zapadne Njemačke, a od francuskog Strasbourga je udaljen samo sat vremena vožnje autom, što bi mogao biti odličan jednodnevni izlet. Letom iz Banja Luke se može posjetiti za samo 75 KM.

4. Thessaloniki, Grčka

Aerodrom Sarajevo je od ove godine bogatiji za još jedan let, i to prema jednoj ljetnoj destinaciji na egejskom moru – gradu Thessalonikiju ili Solunu. U augustu se do Thessalonikija može doći za samo 39 KM. Poslije Atine je najvažniji grčki centar, a i od velike je historijske važnosti. Grad je koji nudi oboje: sa jedne strane aktivno putovanje sa razgledanjem historijskih znamenitosti, a sa druge strane sunčanje na plaži.

 5. Italija

U italijanske gradove, Milano, Rim, Veronu, Bari, Pisu i druge, se ovog augusta iz Bosne i Hercegovine može stići za manje od 170 KM. Uzbudljivo putovanje je zagarantovano bez obzira na to za koji grad se odlučili. Italija, kao kolijevka umjetnosti i dobre hrane, je uvijek nepogrješiv izbor.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Shutterstock / Ilustracija)